Ultima actualizare: azi, 14:43
Locale

Lumina sfântă de la Ierusalim, adusă în Satu Mare şi răspândită până în Slovacia (FOTO)

lumina sfanta satu mare (26)Lumina sfântă de la Ierusalim a ajuns sâmbătă seara, pentru al şaptelea an, în municipiul Satu Mare, de unde a fost răspândită mai departe până în Slovacia.

Protopopul ortodox Ioan Socolan, însoţit de un om de afaceri, s-a deplasat cu un avion de mici dimensiuni până la Bucureşti, de unde au luat lumina adusă de la Ierusalim de către Biserica Ortodoxă Română.

Pe aeroportul din Satu Mare au ajuns mai mulţi credincioşi, şefi ai administraţiei locale, în frunte cu prefectul Radu Bud, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, precum şi parlamentarii Octavian Petric şi Ovidiu Silaghi.

“Cu această cursă am adus lumină în toată Transilvania. Prima escală a fost la Sibiu, unde am fost aşteptaţi de Înaltul Prea Sfinţit Mitropolit Laurenţiu şi a doua escală am făcut-o la Cluj, unde din nou am fost întâmpinaţi de către Înaltul Mitropolit Andrei Andreicuţ”, a declarat Ioan Socolan.

Ca şi în ultimii trei ani, la Satu Mare s-a aflat şi un preotul ortodox din Slovacia Jan Rusin, venit special să ia lumina de a Ierusalim. Faţa bisericească a oferit protopopul Socolan o icoană, şi a spus că sfânta lumină la ajunge la circa 60.000 de ortodocşi din Slovacia, inclusiv la Bratislava.

 

2 comentarii

  1. Cocolino Răspunde

    De ce oare ma incearca un sentiment de mihnire cind vad fetele bisericesti impreuna cu cele politice….apoi mi-am adus aminte de pilda vamesului si a fariseului si m-am linistit. Sa va dea Domnul un Paste linistit. Cristos a Inviat !!!!

  2. x Răspunde

    sa va iau lumina in … de handicapati! politicieni plus biserica! mortii vostri de nenorociti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.