Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Noaptea Albă a Muzeelor, la Satu Mare. Măşti columbine şi expoziţii

noaptea muzeelor satu mare (2)Noaptea Albă a Muzeelor a fost plină de activități la Satu Mare. Sătmărenii au umplut sălile instituțiilor de cultură pentru a vedea expoziţiile şi a participa la evenimentele culturale. Intrarea a fost gratuită.

Evenimentele au debutat încă de seara, de la ora 18:00, la Muzeul de Artă cu vernisajul expoziţiei cu măşti decorative „BOEM” realizate de designerul sătmărean Mihaela Pastor. A urmat o defilare de măşti columbine, prezentate de manechinele coordonate de către designerul Emilia Suciu, fondul muzical fiind asigurat de grupul „CLASSICAL DUO”.

Vizitatorii au mai putut admira expoziţia permanentă „Aurel Popp”, expoziţia de artă plastică „Atelier”, expoziţia de artă plastică „Micul Prinţ”.
La Muzeul de Istorie au putu fi văzute expoziţiile de Arheologie şi Etno-Istorie, expoziţia „150 de ani de la urcarea pe tron a Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen”, expoziţia de cactuşi şi plante suculente.

De asemenea, a avut loc și un program muzical susținut de „Ansamblul Inedit 87 Nord ”, „Steluţele Inedit” şi „Stelele Inedit”, grupul folk „Emilian Onciu”.
La Muzeul Municipal din Carei, Castelul Karolyi, a avut loc o paradă de deschidere, un recital de clarinet în aer liber pe balconul Castelului Károlyi, susținut de Trioul de Suflători al Filarmonicii de Stat Arad, după care a urmat o prezentare de modă din colecțiile designerului Bodor Andrea.
Programul a mai cuprins concert de muzică clasică, un vals în sala Cavalerilor, concert de percuție Cserey Csaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.