Ultima actualizare: azi, 09:24
Locale

Peste 600 de copii, în vizită la pompieri

pompieri copii6În cadrul programului  “Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! ”, destinat grădiniţelor, peste 600 de preşcolari au fost primiţi în vizită la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş,, Satu Mare.

Copiii s-au arătat încântați de dotările autospecialelor pentru stingerea incendiilor, de accesoriile specifice utilizate pentru descarcerare, dar şi de ambulanţele SMURD.

Totodată, pompierii şi paramedicii, în cadrul atelierelor de informare preventivă, pregătite în prealabil de salvatori,  au urmărit să transmită vizitatorilor câteva noţiuni elementare de specialitate în vederea ridicării nivelului de conştientizare al tinerei generaţii cu privire la importanţa adoptării unui comportament corespunzător pentru fiecare situaţie de urgenţă care ar putea să o surprindă la un moment dat.

Pe parcursul vizitei, cei mici au fost cel mai mult impresionaţi de faptul că au putut vedea cum este stins un incendiu, dar mai ales că au fost lăsaţi să  folosească furtunul de refulare utilizat pentru stingerea incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Centura Sătmarului, revine la Satu Mare după 23 de ani. Ce spun organizatorii (FOTO)

La acest sfârșit de săptămână, la Satu Mare se va desfășura, după o pauză de 23 de ani, o nouă...

Închide