Ultima actualizare: ieri, 22:59
Locale

Peste 61.000 de sătmăreni nu fac nimic. Cel puțin asta spune statistica

populatie-satu-mareUn număr însemnat de mare de sătmăreni nu figurează în datele statistice la niciun capitol, din punct de vedere economic. Adică, cel puțin teoretic, nu fac nimic. Potrivit unor calcule făcute de Institutul Național de Statistică, la nivelul județului Satu Mare sunt peste 61.500 de persoane în această situație.

Datele statisticienilor arată că în județul Satu Mare, resursa de muncă se ridică la 217.700 de persoane,adică au peste 16 ani și, cel puțin teoretic, s-ar putea încadra în muncă. Dintre acestea, 156.200 de persoane figurează în dreptul capitolului populație activă din care 149.400 sunt cele care au un loc de muncă. Acestora li se mai adaugă cei circa 6.800 de șomeri.

La un calcul simplu, se poate constata că mai există un segment de populație, adică 61.500 de persoane, care nu fac nimic. Statistic, aceste persoane nu intră nici la șomaj, nici nu au emigrat, nici nu sunt angajați, nu muncesc nici la negru sau zilieri, nici nu lucrează pe cont propiru, și nici patroni nu sunt.

10 comentarii

 1. Eu Răspunde

  Adica stau acasa pe ajutor solial

 2. Ion Răspunde

  Sau cum s-ar fi spus in alte vremuri – “fara ocupatie”- 🙂

 3. Hai-hui Răspunde

  Unii nu pot face bani daca merg zilnic la munca..
  Asa si o parte din cei 61.500.

 4. aldo Răspunde

  daca nu aveti ce face organizati-va in partide !

 5. Haha Răspunde

  Asadar, 61.500 votanti PSD.

 6. Cristian Răspunde

  De unde aveti voi dovezi ca nu fac ei nimic? Eu cred ca majoritatea sunt plecati in strainatate si nu si-au facut mutare de domiciliu pentru ca in Romania este foarte complicat acest lucru. De exemplu eu nu cunosc nici o persoana plecata in strainatate care si-a facut mutare de domiciliu intr-o alta tara. Drept urmare figureaza cu domiciliul in Romania…ca si mine. Cunoasteti voi persoane care si-au schimbat domiciliul in strainatate? 🙂

 7. Bb Răspunde

  De ce sa mearga la altu sa lucreze …opriti birocratia privatizarii…sa si deschida ..si ei un business!!…simplificati hartiologia…comunista!!!

  E mai usor sa vainzi tigarete….

 8. Unu' Răspunde

  O grămadă … mare!
  Mai exact, toți cunoscuții mei care lucrează în străinezia, au cel puțin o un card bancar și asigurare medicală! Doar la noi e posibil să faci averi fără nici un fel de venit! Gen bișniță, cămătărie, furtișaguri, înșelătorii … etc …

 9. Vasile Răspunde

  Frumos. Dar totusi cred ca ar fi trebuit sa fie exclusi elevii si studentii…. zic si eu.

 10. Bratianu Răspunde

  iar majoritatea dintre ei sunt bugetari si iau degeaba salarii de la stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.