Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Ziua Medicului Veterinar, sărbătorită azi la Satu Mare. Pesta porcină, principalul subiect abordat (FOTO)

Ziua medicilor veterinari satu mareZiua Medicului Veterinar a fost sărbătorită astăzi la Satu Mare printr-o serie de evenimente printre care și un simpozion științific în cadrul căruia principala temă abordată a fost peste porcină africană. Evenimentul a fost organizat, în parteneriat, de Filiala Satu mare a Asociației Generale a Medicilor Veterinari din România și Colegiul Medicilor Veterinari Satu Mare.

”Este o festivitate la care am ținut și o parte științifică la care avem invitați doi domni profesori de la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj, pentru a ne prezenta noutățile și pentru a ne reaminti tot ceea ce înseamnă evoluția și semnele clinice ale bolii, a pestei porcine africane. Le transmit medicilor veterinari sătmăreni un călduros La Mulți Ani atât lor, cât și familiilor lor, precum și colaboratorilor noștri. Este o profesia grea, dar frumoasă, și ne dorim ca data data de 15 mai să rămână pentru totdeauna un moment festiv”, a declarat președintele Filialei Satu Marte a Asociației Generale a Medicilor Veterinari din România, Nicolae Dumuța.

Manifestările au debutat cu seminarul de pregătire continuă având ca temă pesta porcină africană, susținut de prof. dr. Constantin Vasiu, de la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj Napoca, catedra Boli Infecțioase. Tot cu aceeași ocazie, prof. Călin Gherman, de la aceeași facultate, catedra Boli Parazitare, a prezentat un curs de specialitate în ceea ce privește o boală parazitară la porcine și ovine care se poate transmite și la om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.