Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a prezentat astăzi, în şedinţa Colegiului Prefectural, propunerile făcute pentru menţinerea calităţii aerului, una dintre acestea fiind realizarea unui tunel subteran pe sub râul Someş.
Ea a explicat că judeţul Satu Mare stă foarte bine la calitatea aerului, fiind câteodată probleme doar cu emisiile de la autoturisme, în unele zone intens circulate.
“Spre marea noastră bucurie, pot să spun că în ceea ce priveşte calitatea aerului, judeţul Satu Mare stă foarte bine, prin urmare nu este nevoie, în urma unei monitorizări şi analize pe plan naţional, de realizarea unui plan de îmbunătăţire a calităţii aerului ci de un plan de menţinere a calităţii aerului. Depăşiri nu prea sunt. În analizării şi monitorizării raportului calităţii aerului, se constată faptul că numai traficul rutier influneţează calitatea aerului. Din 851 de măsurători doar 39 au fost cu depăşiri, Deci aici pe trafic avem de lucrat”, a declarat Bekessy.
Printre propunerile se numără realizarea unui tunel sub râul Someş, amenajarea de zone de agrement ecologice în locurile aflate în paragină, cum ar fi lacul Cubic, lacul Pescăruș, fluidizarea traficului prin sensuri giratorii cu insule verzi sau amenajarea de zone verzi în jurul institituțiilor și lângă drumurile publice.
voi chiar credeti ce spuneti !?
De peste 15 ani daca nu mai bine asteptam sa vadem ca incep lucrarile la centura orasului si la al treilea pod peste somes nu sunteti in stare sa porniti aceste lucrari nu sa mai construitii tunele TREZITIVA va rog populatia Satmarului chiar nu mai inghite tot felul de Baliverne .Nici voi nu credeti dar daramite noi !!!
Din pacate caldura iarasi face victime.Propun demolarea podurilor si traversarea Somesului cu bacuri
Doamne fereste si cu doamna asta proastă.Săracă are fantezii de domeniul SF.
O sa il inceapa in mileniul acesta,si o sa-l termine in mileniul viitor!
De 27 Ani au făcut toți primarii sau toate partidele care au guvernat Au făcu o mare realizare sa ia mita sa fure
Vor sa facă un tunel pentru broaște
Da da, dupa care urmeaza intersectie suspendata si ce-o sa mai inventati sa ne prostiti, ca pina acuma poduri tot ati facut!
Daca scapam mai ieftin si mai repede, DE CE NU?
Foarte bine! Dupa poza prezentata, tunelul va fi pe toata lungimea Somesului lucru care ne va mentine aerul curat in oras, poate in viitor cu statia de teleportare se va solutiona si traversarea Somesului.
Este ceea caare spune de zonele verzi, cat timp a dat voie ca in lacul Pescarus sa fie dus deseurile din demolari si constructii care stim bine contine azbest, care poate duce la imbolnavirea cetatenilor. Sper prima data sa se faca o analiza de sol pentru Zona Lac Pescarus.
Neam de neamul ei are voie, fie ca vorbim de etnie sau apartenenta politica.
de 15 ani,,asteptam al trelea pod,,acum,,da,alt proiect,ar fi foarte frumos si benefic dar din pacate noi satmarenii,,ramanem cu proiecte care se prafuiesc in sertare,ca de facut,nimeni,,,,
La capitolul proiecte stam chiar foarte bine , problema este cu punerea lor in practica ! O gramada de primari au castigat alegerile pe promisiuni.Nici unul nu a reusit sa faca centura si podul peste Somes care ar rezolva o mare parte din poluarea orasului ! Hai sa terminam ceea ce este inceput deja ! Dupa , poate veni si tunelul . Dar daca stimata doamna poate accesa fonduri europene si sa-l faca din bani europeni de ce nu ?
Bravo , doamne ajuta!!!
D-na Bekessy are probabil cerva terenuri pe sub Somes si vrea sa le valorifice in acest fel. Daca va fi mereu inundat (vezi pasajul Soarelui – un mic tunel pe sub o cale ferata) se va trece prin tunel cu un Bac-submarin.
Oare ce distanță trebuie să parcurgă automobilistul de la intrarea și ieșirea din tunel, dacă ținem cont de faptul că diferența de nivel dintre malul râului și tunel trebuie să fie de câțiva metri buni? Cu ce utilaje se dorește realizarea acelui tunel, când primăria angajează firme care nu sunt în stare să facă nici măcar reparațiile șoselelor doar cu ridicături în lipsa unor cilindri pentru nivelarea asfaltului. Ca mostră, vedeți lucrarea de pe strada Gorunului.