Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Copiii din centrele de plasament nu au fost uitați de 1 iunie. Sărbătoare de neuitat (FOTO)

1 iunie satu marePeste 260 de copii instituționalizați din județul Satu Mare au avut parte, astăzi, de o sărbătoare de neuitat  de 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului. Sărbătoarea care a avut ca generic ”Zâmbete în insula de iubire” s-a desfășurat în incinta Taberelor Școlare și a fost organizată de Radio Transilvania și Fundația Maria, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, Direcția de Sport și Tineret și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

”Este un eveniment foarte important pentru copiii din centrele de plasament și asistații maternali din tot județul. Avem 362 de beneficiari care astăzi vor simți că sunt și ei copii, vor simți că pot zâmbi. Am conceput acest eveniment tocmai ca astăzi să-i facem pe copii să zâmbească. O să fie o competiție a lor, se vor întrece între ei, cântând, dansând, încercând să devină actorii propriei lor serbări. O să fie și un picnic, o să cânte La Mulți Ani în fața unui tort de 40 de kg, și este o bucurie extraordinară pentru noi pentru că, având ajutorul sponsorilor, am reușit să face un eveniment atât de important, fără bani publici”, a spus reprezentantul Radio Transilvania și amfitrionul sărbătorii, Ovidiu Matioc.

La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, care le-a transmis un mesaj tuturor copiilor de ziua lor și i-a felicitat pe organizatori.

”În primul La Mulți Ani tuturor copiilor de 1 Iunie și nu în ultimul rând vreau să îi felicit pe cei de la Radio Transilvania și Fundația Maria pentru această inițiativă. Mă bucur foarte mult că sunt astfel de inițiative care vin și sprijină astfel de evenimente. Noi nu a trebuit să facem nimic ci am venit la un eveniment gata organizat. Mă bucur foarte mult că acești copii au astăzi ocazia să aibă parte de un picnic care copiază în totalitate atmosfera din sânul familiei de 1 Iunie”, a spus Adrian Ștef.

La rândul său, și directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, a transmis un mesaj copiilor.

”În această frumoasă zi le urmăm tuturor copiilor un sincer La Mulți Ani, iar noi, adulții, nu trebuie să uităm niciodată că  copilăria este pretutindeni și nu ține cont de vârstă. Astăzi vrem să fim și noi copii alături de beneficiarii noștri din tot sistemului de protecție”, a precizat Mariana Dragoș.

În cadrul sărbătorii de astăzi, copiii au putut urmări o mică demonstrație făcută de polițiștii sătmăreni, o demonstrație făcută de luptătorii de la cluburile sportive și, nu în ultimul rând, și-au creat propriul lor spectacol interpretând cântece, dansând, interpretând roluri sau spunând poezii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.