Ultima actualizare: ieri, 20:11
Locale

DIICOT a descins în Satu Mare şi alte 11 judeţe. 80 de firme implicate în spălare bani

mascati_diicotLa data de 28.06.2016, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureș au efectuat un număr de 96 de percheziții pe raza județelor Mureș, Harghita, Alba, Arad, Bihor, Brăila, Brașov, Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiș, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor suspecți, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societăți comerciale, membrii grupului infracțional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către un număr de 80 de societăți comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atesta în mod nereal achiziții/prestări servicii în domeniul construcțiilor — montaj, prejudiciul produs bugetului de stat fiind în cuantum de 14.540.750 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală față de un număr de 110 persoane fizice și juridice, pentru infracțiuni de evaziune fiscală în forma autoratului sau a complicității, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Brașov, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Timiș, B.C.C.O. Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita precum și Gruparea Mobilă de Jandarmi Regele Ferdinand Mureș.

 

Un comentariu

  1. Vasile Răspunde

    ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Subprefectul cere Ambulanţei şi Urgenţei să colaboreze “eficient şi rapid”, pentru evitarea tragediilor

Având în vedere Hotărârea Nr. 3 din 07.07.2015 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare privind aprobarea Planului...

Închide