Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

DIICOT a trimis în judecată cinci traficanți de cannabis din Satu Mare

trafic-droguri-cannabisPoliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T. au au finalizat cercetările într-o cauză privind o rețea de traficanți de droguri de risc, astfel că în data  de 31.05.2016, cinci dintre membrii rețelei au fost trimiși în judecată, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi.

Rețeaua de trafic de droguri de risc (cannabis) ar fi fost inițiată și constituită în cursul anului 2012, de către un bărbat de 31 de ani din Satu Mare și avea raza de acțiune în municipiul Satu Mare.
Furnizorii principali de  stupefiante ai rețelei ar fi fost cetățeni maghiari.
În activitatea de distribuire a drogurilor, inițiatorul rețelei ar fi fost sprijinit de către  alte cinci persoane, toate din Satu Mare, cu vârste între 26 și 39 de ani.
În urma administrării probelor existente  la dosar,  în cursul anului 2015 au fost efectuate șase percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite diverse cantități de droguri de risc (cannabis) și ustensile folosite la porționare și consum.
În urma audierilor, D.I.I.C.O.T. –B.T. Satu Mare a emis, în cursul anului trecut ordonanţe de reţinere pentru cinci dintre persoanele cercetate în această cauză, pentru  săvârșirea  infracțiunii de trafic și consum de droguri de risc (cannabis).
Cercetările au continuat cu bănuiții sub control judiciar până la data de 31.05.2016,  când D.I.I.C.O.T. –B.T. Satu Mare a dispus prin rechizitoriu  trimiterea în judecată a 5 dintre persoanele cercetate și disjungerea cauzei față de o alta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143 din 2000 – privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.