Ultima actualizare: ieri, 21:12
Locale

Festivalul Muzicii de Stradă, trei zile de spectacol la Satu Mare. Noutățile celei de a treia ediții

festivalul muzicii de stradaCea de a treia ediție a Festivalului Muzicii de Stradă Satu Mare se va desfășura pe străzile din zona Centrului Vechi a orașului în perioada 1-3 iulie. Despre desfășurarea acesteia precum și despre noutățile aduse festivalului au vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, organizatorii Gergo Butka, reprezentatul firmei Draxlmaier, Fazekas Csilla, și Bertici Attila.

Organizatorul principal al Festivalului Muzicii de Stradă, Gergo Butka, a precizat că evenimentul de la Satu Mare începe să fie recunoscut și pe plan internațional și că mulți muzicieni și-au dorit să participe.

”Nu am făcut nicio campanie despre acest festival în timpul campaniei electorale pentru că am dorit ca în continuare să fie un festival independent și apolitic. Ceea ce este o diferență majoră față de anii precedenți este faptul că Festivalul Muzicii de Stradă este recunoscut la nivel internațional, ceea ce înseamnă că am făcut o bună reclamă și festivalului și orașului în afara țării. Din fericire, foarte mulți muzicieni de stradă s-au interesat să vină în Satu Mare, practic treptat, la a treia ediție, acest festival va fi pus pe harta internațională a festivalurilor de acest gen. Cu regret, am anunțat pe mulți că nu putem să suportăm foarte multe cheltuieli, lucrăm cu 0% fonduri de la Primărie, Consiliul Local sau Consiliul Județean Satu Mare”, a spus Gergo Butka.

Reprezentantul Draxlmaier, sponsorului principal, Fazekas Csilla, a arătat că firma a ales să rămână alături de acest festival pentru că aduce, mereu, evenimente inovative.

”Totdeauna se găsește ceva nou în cadrul acestui festival și inovația este un aspect important pentru noi. În al doilea rând, este și un eveniment cultural care cuprinde o populație foarte vastă și toată lumea își poate găsi muzică pe gustul fiecăruia pe parcursul celor trei zile. Este un festival unic pentru Satu Mare și pentru zonă. Sperăm să colaborăm și în continuare la fel de bine”, a spus Fazekas Csilla.

Bertici Attila, responsabil de departamentul tehnic, spune că muzica live care se va cânta în cadrul festivalului, este o provocare pentru el și echipa sa.

”Vreau și peste 20 de ani să facem acest festival, și ne face plăcere să lucrăm la acest festival. Ne dorim ca festivalul să fie mai bun decât cel de anul trecut, când foarte mulți au ieșit pe stradă la prima ediție”, a punctat Bertici Attila.

Festivalul se va desfășura în perioada 1-3 iulie, însă va avea și o zi ”zero”, joi, 30 iunie, unde câțiva muzicieni de stradă îi vor încânta cu muzica lor pe locuitorii acestui municipiu.

În total, pe scena principală de pe Aleea Coposu din municipiul Satu Mare, dar și pe celelalte patru scene mai mici din zona Centrului Vechi, vor evolua 20 de trupe din mai multe țări precum Ungaria,  Slovacia, Bulgaria, Marea Britanie și, bineînțeles, România. Acestora li se vor mai adăuga alți cinci muzicieni sătmăreni.

Concursul muzical va fi organizat similar anului precedent, premiul cel mare fiind  de 2.000 de euro.

Ca premieră în oraş, festivalul va avea şi o aplicaţie pe mobil pentru vizitatori: FestivApp, dezvoltat de Codespring, și care va putea fi descărcat de pe pagina de Facebook a competiției. 

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare (SZAFKE), în colaborare cu Asociaţia SamStudia, consultantul financiar este GoodWill Consulting. Partenerul tehnic al evenimentului este ProMusic Stage, iar partenerul multimedia este F64. 

4 comentarii

 1. Supermanul Răspunde

  Si in loc sa dea salar la angajati Dräxlmaier asa arunca afara bani pe geam!
  Nu am nici o problema ca sponsorizeaza evenimentul dar primadat ar trebui sa se gandeasca la angajati si dupa aceea la evenimente etc…

 2. Marius Răspunde

  Dar sunt cumva intarzieri la salariu la draxmayer?? Problema e ca asteptam de la UDMR conferinte in care sa anunte reabilitari de centru nou si vechi, investitiim curatenie etc ca tot ei ne conduc acum, nu iar bairam si distractie.

 3. Cata Manelistul Răspunde

  Dar ce?Alea sunt salarii la drecsmaier?Curata bătaia de joc.Mai bine ar dă 1000 de euro net la angajat ca bani sunt numai nu se vrea sa se deie.Drecsmaier ii curata sclavie pe bani de rahat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un sătmărean a murit într-un tragic accident în Italia. Avea doar 32 de ani

Un tânăr sătmărean în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața într-un tragic accident de circulație produs în după-amiaza...

Închide