Ultima actualizare: ieri, 20:11
Locale

Grevă în primării, în luna iulie. De ce sunt angajaţii nemulţumiţi

greva PrimarieFederaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunță că angajații din administrația publică locală vor intra în grevă generală – întâi timp de o oră apoi pe termen nelimitat, dacă revendicările lor nu sunt soluționate. Angajații din primării și consilii județene se consideră discriminați în raport cu cei din administrația centrală, care, spun ei, au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%, anunţă realitatea.net.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) – reprezentativă la nivel naţional pentru sectorul ,,Administraţie publică” – a înaintat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (prin Adresa nr. 36/13.06.2016, înregistrată la MMFPSPV cu nr. 1824/13.06.2016) notificarea privind declanşarea conflictului de muncă la nivelul sectorului de activitate pe care îl reprezentăm, că urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicările salariaţilor din primăriile şi consiliile judeţene.
“Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%)”, conform sindicatului.
Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului României faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia că urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar,
FNSA a declanşat conflictul colectiv de muncă la nivel naţional – sector de activitate “Administraţie publică” şi va organiza următoarele forme de protest:

– greva generală de o ora în dată de 05.07.2016;
– greva generală de o zi în dată de 12.07.2016;
– greva generală pe termen nelimitat începând cu dată de 19.07.2016.

Revendicările salariaţilor din administraţia publică locală:
1. Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimina discriminările că din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

3. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate că valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 01 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de baza ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %.

4. Eliminarea în totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016.

sursa: realitatea.net

8 comentarii

 1. ALIFIE Răspunde

  DIN CAUZA CAPUSELOR ROSII CARE INVADEAZA SI DISTRUG TOT PE UNDE AU MERS TRAG TOTUL PENTRU INTERESUL PROPRIU SI PLEACA FILEAR TARINA USOARA CA UN BOLOVAN DE MOARA

 2. adi Răspunde

  Actualul primar inca in functie coiiic e un jeg tuturor angajatilor din primarie le-a pregatit un mic cadou de adio o chestie la care si-a dat concursul si stimata doamna Oana Ciulean de la personal impreuna cu o veche reptila angela lazarovici au fost emise niste dispozitii ale primarului privind reducerea salariilor duspozitia e datata 1 iunie dar f interesant au fost date doar dupa 5 iunie cand gunoiul a aflat ca pleaca astfel reuseste sa i lase noului primar o situatie tensionata U
  un cadou de bun venit speram ca Dl Gabor va indrepta actul de sabotaj al sobolanului chel

 3. functionar public Răspunde

  E foarte urât gestul dl primar..Cand a venit la Primarie , la prima şedinţă, s-a plans ca dl Ilyes ne-a lăsat “săraci şi cu datorii”..dar aşa cum ne-a lăsat a fost mai bine..decât ce lasă acum dânsul .A promis atunci că va rezolva şi problema salariilor..dar uite că au fost vorbe-n vânt..şi dacă s-a răzbunat cu aceste dispoziţii..e foarte urât din partea dânsului..Păi dacă de oamenii lui nu i-a păsat..cum să-i mai pese de oraş..?

 4. Claudiu Pop Răspunde

  Toti parlamentari , primarii ,vc primari sunt trantori fara obraz au salarii de nu pot cheltui iar saraci muncitori lucreaza pana la moarte asa merge in ROMANIA din pacate ar trebui sa le fie rusine dar astia nu au asa ceva !

 5. florin Răspunde

  TOTUSI SALARIILE DE LA FINANTELE LOCALE SATU MARE SUNT OK?CURTEA DE CONTURI, DNA SI CE O MAI FI NU SE SESIZEAZĂ?PENTRU CINE NU STIE SALARIILE LOR ÎNCEP DE LA 4000 DE LEI.DE UNDE DISCREPANTA ASTA?

  • Fix pix Răspunde

   4000 de lei??!! E fix pix, prietene!! Bivolul ala arogant cu barba,de conduce cuibul ala de vipere,si pe care l-a uitat dumnezeu in functie, are undeva la 12000-15000 pe luna!

 6. ALIFIE Răspunde

  LA CÂT AU FOST PREZENTI ÎN CEI 4 ANI PRIN PRIMĂRIE AU VENIT NUMAI PENTRU AŞI REZOLVA MARILE PROBLEME PERSONALE MAI SEMNÂND ŞI CÂTEVA ACTE MĂ MIR CĂ NU AU ŞTIU PENTRU CE SALARII LUCREAZA ANGAJAŢII .RUŞINE SI SA MAI CANDIDATI DUPA 2030 CAPUSELOR ROSII

 7. impozit Răspunde

  Cei de la DITL se lauda ca si-au castigat de drept aceste stimulente.Nu stiu ce instanta le-a dat castig de cauza…asta sa verifice DNA-ul..pentru ca nu mi se pare normal ca unii functionari sa aiba salarii de ministrii iar altii cu acelasi grad..salarii de .salahor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Fanfara din Beltiug va susține concerte în Polonia și Cehia

În perioada 17-20 iunie 2016, ,,Fanfara Bildek Blas Kapelle” a Forumului Democratic German  Beltiug  va participa, la invitația localității înfrățite ...

Închide