Ultima actualizare: azi, 13:18
Locale

Județul Satu Mare, locul 40 pe țară la drumuri modernizate. Cererile pentru piese de schimb la autovehicule, în creștere

trafic autoPiața auto din județul Satu Mare a înregistrat o creștere considerabilă în 2015, atât în ceea ce privește achiziționarea de mașini noi, dar mai ales în ceea ce privește cele second-hand. Potrivit unui studiu făcut de cei de la Autoatu.ro, din acest punct de vedere județul nostru se află pe locul 36 la nivel național. Același studiu mai arată că județul nostru se află pe locul 40 pe țară în ceea ce privește modernizarea drumurilor, ceea ce duce la o creștere substanțială a cererii pentru piesele de schimb la mașini. 

Studiul arată că, pe plan local, în 2015, înmatricularea vehiculelor noi a crescut cu 7,91% față de anul trecut, în timp ce interesul locuitorilor județului Satu Mare pentru mașinile second hand s-a majorat cu 17,20%. Acest lucru plasează județul Satu Mare pe locul 36 la nivel național, cu o creștere mai mare decât cea înregistrată în județe precum Bacău sau Hunedoara.

Din păcate, însă, în județul Satu Mare, doar 35,52% din totalitatea drumurilor naționale și județene au fost modernizate până în prezent, ceea ce situează județul pe locul 40 la nivel național, se arată în studiul făcut de cei de la Autoatu.ro.

Analiza scoate în evidență cele mai frecvente probleme tehnice pe care le au automobilele din Satu Mare, pe baza evoluției interesului local pentru piesele auto online. Categoriile de piese auto care se remarcă sunt: filtrele, sistemul de frânare și cel de direcție. Potrivit informațiilor furnizate de Google din ultimele 12 luni, interesul locuitorilor judetuțui Satu Mare pentru plăcuțe de frână și discuri de frână a crescut cu 12,78% față de anul anterior, însumând un total de 3,000 de căutări, această categorie de piese auto fiind pe prima poziție. În ceea ce privește sistemul de direcție, căutările online pentru astfel de produse s-au diminuat cu 8,38% spre deosebire de anul trecut, ceea ce indică faptul că vehiculele au avut nevoie de mai puține reparații în acest sens.

“Studiul relevă că volumele de căutari pentru modelele de filtre de particule, de ulei, de aer etc, au crescut cu 7,44% în ultimul an, când a fost înregistrat un număr de 2,310 căutări”, declara Daniel Deftu, Manager Online Autoatu.ro. Per total, datele Google evidențiază o majorare de 5,06% a interesului locuitorilor județului Satu Mare pentru achiziționarea unor piese auto online în ultimele 12 luni, acest lucru fiind o dovadă că acest domeniu este în continuă ascensiune.

5 comentarii

 1. NUFIGNORANT Răspunde

  DE CE CREDETI CA L-AM SCHIMBAT PE COICA !?
  UITA-TE CUM DRACU ARATA ORASU ASTA, DOAR VOI ATI TRAS PENTRU EL, LA CE BINE VA PLATIT.

 2. Stramb Gheorghe Răspunde

  Pai a crescut proportional cu numarul de auto achizitionate!

 3. Fara Cap Răspunde

  40, tot 40! Sunt 41 de judete plus capitala in Romania deci suntem penultimii. Pun pariu ca ultimul judet ii pe undeva in Moldova, nu ii de mirare ca doar Botoseneni vin si ne repara drumurile.

  Hai pa PSD-ule. Doamne da sa nu faca nici un partid alianta cu CIUMA ROSIE A ROMANIEI

 4. SATMArean Răspunde

  Ne doare acest clasament,dar cine poarta vina acestu-i rezultat,e prea greu pentru noi sa intelegem ,pentru ca politica este o adevarata fiara pentru NOI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.