Ultima actualizare: azi, 20:25

Sport

Olimpia nu are decât varianta victoriei în meciul cu Pâncota. Bolba: ”Este un meci de care depinde soarta Olimpiei”

olimpiaAntrenorii și jucătorii Olimpiei Satu Mare spun că meciul de acasă de sâmbătă cu Șoimii Pâncota este crucial și că nu există altă alternativă decât victoria. Mai mult decât atât, antrenorul Mircea Bolba, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai fost prezenți Cosmin Iuhas, Marius Șuta și Vasile Buhăescu, că de acest meci depinde soarta Olimpiei și trebuie câștigat cu ambiție.

”Avem nevoie de victorie și sperăm să și vină. Sigur, nu va fi un meci ușor, dar eu sper că băieții se vor mobiliza, își dau seama de importanța acestui joc, și vor câștiga acest joc. Fizic stăm cum putem, acum pe final de campionat, dar psihic eu zic că stăm destul de bine. Avem și probleme de lot. Este vorba despre Brata, care încă nu știm ce are, Mărkuș, care este suspendat, Kanalos, la fel suspendat, și Sălăjean, care  este accidentat și azi a făcut primul antrenament. În rest băieții se simt bine și vor face un joc bun și vor câștiga. Este foarte importantă susținerea suporterilor. Dacă va veni multă lume la stadion și va susține echipa va fi ca un al 12-lea jucător și vom juca mult mai bine.

O să fie un meci pe viață și pe moarte, dar eu le-am spus la băieți și astăzi, că dacă ei aleargă numai atât cât aleargă adversarul atunci noi câștigăm meciul. Dacă pot alerga mai mult atunci va fi și mai bine. Este un meci pe care toată lumea trebuie să-l joace din ambiție. Este un meci de care depinde soarta Olimpiei și soarta noastră, a tuturor. Trebuie să joace cu dăruire și ambiție. Să uite tot, să pună totul deoparte. Trebuie să câștigăm. Nu există altă alternativă”, mai spune Bolba, care face un apel la suporterii sătmăreni să vină în număr mare la stadion și să susțină echipa.

Atacantul Vasile Buhăescu este de părere că meciul trebuie câștigat și nu contează cine dă goluri.

”Eu sper să câștigăm, să dea oricine gol, chiar și la o degajare a portarului Șuta. Oricine doar să dea gol. Este un meci prea important pentru tot ceea ce înseamnă Olimpia, pentru noi, ca jucători, pentru viitor. Este un meci care trebuie să-l câștigăm oricum. Nu contează cine dă gol”, a spus Buhăescu.

Portarul Marius Șuta, care vine cu un moral deosebit după căsătoria sa, spune că meciul de sâmbătă este foarte important, iar jucătorii Olimpiei vor câștiga.

Cosmin Iuhas, care revine după o pauză lungă din cauza unei accidentări, speră ca sâmbătă, dacă va intra pe teren, își va face treaba împreună cu ceilalți colegi.

”Trebuie să fim conștienți de importanța acestui meci să ne sacrificăm și să facem totul pentru victorie. O victorie sâmbătă sterge cu buretele tot ceea ce a fost prost de-a lungul anului. Este cel mai important meci al nostru din ultimii patru ani și de aceea trebuie să-l tratăm cu multă seriozitate. O să dăm totul pe teren și sperăm ca la sfârșit să dăm un gol mai mult decât adversarul și să câștigăm. Faptul că am drescut la echipa asta, faptul că am fost căpitan la echipa asta, faptul că am făcut multe, vreau să intru în teren și să dau tot ce pot”, spune Iuhas.

Echipa intră mâine seară intră în cantonament pentru meciul de sâmbătă.

Olimpia Satu Mare are nevoie de victorie în mediul de sâmbătă cu Șoimii Pâncota pentru a termina cel puțin pe locul doi și a evita atât meciul de baraj cât și retrogradarea directă. În cazul unui egal, Olimpia ar trebuie să joace meciul de baraj pentru rămânerea în Liga a II-a, iar în cazul unei înfrângeri, coroborată cu o eventuală victorie a lui U Cluj la Târlungeni, echipa poate retrograda direct. Cu alte cuvinte, meciul de sâmbătă cu Șoimii este unul de totul sau nimic.

Meciul cu Șoimii Pâncota se va desfășura sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul Olimpia. Deși se anunță o vreme ploioasă, antrenorii și jucătorii mizează pe o prezență numeroasă a suporterilor la meci pentru a-i susține. 

Un comentariu

  1. ultras Răspunde

    Penibililor. Trebuia sa bateti la Cluj unde ăia abia asteptau, si va era bun si egalul sambata. O sa vina Silagyi sa o bage in poarta in locul vostru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.