Ultima actualizare: azi, 17:58

Locale

Prezență slabă la vot pe malul stâng al Someșului la Satu Mare. Urnele vor mai fi deschise încă o oră și jumătate

vot Satu Mare (5)Alegeri locale Satu Mare. La ora 19:00 prezența la vot în județul Satu Mare a fost de 43,30%, iar în municipiul Satu Mare a fost de 36,68%. Până în prezent și-au exprimat votul 137.350 persoane din județ, iar în municipiu 37.462. Secțiile de votare mai sunt deschise încă o oră și jumătate.

În continuare cea mai slabă prezență la vot din muncipiul Satu Mare, de aproximativ 25%, se înregistrează la secția 1 de la Grădinița Draga mea și secția 25 de la Școala Mircea Eliade. În cartierele Soarelui, Micro 17, Carpați I și II, procentul este între 25-30%. În unele secții de votare s-a depășit procentul de 44%, respectiv la Școala Dr. Vasile Lucaciu, prezența fiind mult mai ridicată pe partea Mal Drept Someș.

Sătmărenii care nu au ajuns încă la urne, mai au la dispoziție încă o oră și jumătate pentru a trece pragul secțiilor de votare să-și facă datoria de cetățean al municipiului Satu Mare. Se constată că, în continuare, există o mare diferență, circa 15-20 de procente, în ceea ce privește prezența la vot în secțiile de votare de pe malul drept al Someșului, unde electoratul de naționalitate maghiară este majoritar, comparativ cu cele de pe malul stâng, unde domină electoratul de naționalitate română.

Aceste ultime 90 de minute sunt hotărâtoare. În funcție de prezența la vot, în acest interval de timp poate fi stabilit primarul care va conduce municipiul Satu Mare în următorii patru ani! 

Surse apropiate candidaților spun că scorul este foarte strâns între Coica și Kereskenyi, cu un avantaj pentru candidatul UDMR, astfel că viitorul primar ar putea fi stabilit în cele 90 de minute care au mai rămas până la închiderea urnelor.

Prezența la vot în orașele județului se încadrează în jurul procentului de 40%, în medie. Astfel, în Ardud s-au prezentat peste 43,97% din alegători, în Carei 36,48%, în Livada procentul este de 47,85%, în Negrești Oaș 33,70%, iar în Tășnad 49,63%. Procent relativ mic se înregistrează la fel, tot în zona Țării Oașului, iar în localitate Aciua până la ora 19:00 s-au prezentat la vot 96% din alegători.

PortalSM vă ține la curent cu desfășurarea alegerilor, eventualele probleme apărute, declarațiile candidaților și liderilor politici dar și cu primele Rezultate alegeri locale Satu Mare.

9 comentarii

 1. Gigi Răspunde

  Romanii sunt slabi!!Cum dracu sa accepti sa conduca orasul un ungur????
  Numai din orgoliu m-as duce la vot

 2. nicu Răspunde

  La cum s-a votat azi in municipiu SM prezenta nu are cum sa depaseasca 43-44%.Conform declaratiilor lui Coica ptr a avea sanse in fata UDMR prezenta ar trebui sa depaseasca 55-58%.

 3. bogdan Răspunde

  Da sigur deja coica vine cu cauza detronarii,nu prezenta scăzută la vot va decide rezultatul psd eu am votat cu el in 2012 dar acuma nu as mai vota nici in ruptul capului.oricine e mai bun ca el indiferent de etnie chiar si romii,din 2012 pana in 2015 nimeni nu a auzit de el.nu merita încrederea noastră.sau mai bine spus a mea.

 4. Mirrors Răspunde

  Cu siguranta unguri ies pentru ca pe malul drept e plin de unguri binenteles

  • ce conteaza Răspunde

   stai tu linistit ca si pe malul stang sunt unguri…insa conteaza mai mult omenia decat etnia.
   daca nu isi vva face treaba va fi luat la rost si Domnul Kereskenyi.

  • Alin Răspunde

   Raspunsul este foarte simplu.Cand ati venit cu turma, oilor le-a fost frica de apa,asadar ati fost nevoiti sa ramaneti pe partea stanga a Somesului )))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.