Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

Rezultate alegeri locale Satu Mare. Se cunosc deja primii primari

vot-Satu-Mare-2

Ora 00:45 – PNL-ul a mai adjudecat două primării în județul Satu Mare, respectiv Batarci – Toma Adrian și Pomi – Grad Ioan. La Ciumești a câștigat Schwarczkopf János (PPMT). 

Ora 00:20 – ALDE a câștigat următoarele primării: Botiz – Ioan Mureșan, Bogdand – Aurel Bojan, Doba – Mihai Ghetina, Cămârzana – Florin Ionici, Căuaș – Marius Roca. PNL a mai luat primăria Bixad – Ioan Tătar, iar UDMR a câștigat primăriile Berveni – Kiss Zoltan, Andrid – Papp Tibor, Foieni – Brem Laszlo. Comuna Turulung a fost câștigată de fostul primar Gyakon Gheorghe (FDG), iar la Urziceni primăria a fost adjudecată de Mellau Iosif (FDG).  

Ora 23:49 – Kovacs Eugen (UDMR) a câștigat un nou mandat la Carei, la Socond, Crasnai Ioan (PSD), a fost reales. Totodată și Pop Dumitru a luat un nou mandat la Odoreu. Tășnadul a fost câștigat de candidatul PNL , Grieb Csaba și în comuna Cehal a fost ales primar Jurchiș Gheorghe (PSD).

Ora: 23:21 – candidatul PNL Dinu Birtoc a câștigat primăria Călinești Oaș, la Bârsău a fost ales Traian Ciurdaș (PSD), iar la Santău a câștigat Rotaru Marinel (PNL)

Ora 23:04 – Primăria Crucișor a fost câștigată de Romi Coza (PSD), Apa – Radu Vasile Trandafir (PNL), Halmeu – Vincze Lajos (UDMR), Lazuri – Lengyel Stefan (UDMR), Valea Vinului – Radu Cristea (PSD), Medieșu Aurit – Radu Iancu (PSD), Cămin – Suto Imre (FDG), Dorolț – Găman Mihai (UDMR).

Ora 23:12 – Aurelia Fedorca a luat un nou mandat la Primăria Negrești Oaș, fiind aleasă de negreșteni cu peste 75% din voturi.

Ora 23:01 – La Moftin primăria a fost câștigată de David Gheorghe (PSD) și la Racșa, Betea Toma a luat un nou mandat. 

Ora 22:53 – Numărătoarea paralelă de la PNL confirmă mandatele următorilor primari: Păulești – Zenoviu Bontea, Ardud – Ovidiu Duma, Turț – Irime Ioan, Beltiug – Bartok Ioan, Târșolț – Pop Grigore, Pișcolt – Cosmin Varga, Tarna Mare – Sobius  Monica, Acâș – Balogh Tibor, Certeze – Petrică Ciocan. În același timp de la UDMR au câștigat: Micula – Doboș Stefan, Culciu – Domokos Alexandru, Orașu Nou – Majlat Gabor. 

Ora 22:42 – Ilyes Iuliu, fostul primar de Satu Mare, a câștigat primăria Vetiș, la Porumbești a fost ales Toth Zoltan din partea UDMR, Piricsi Arthur a câștigat la Livada un nou mandat și din zvonuri se pare că Szabo Elek a pierdut primăria Agriș în favoarea candidatei de la MPT, Marton Zsuzsa.

Ora 22:30 – La Tiream a câștigat Tar Miklos din partea PPMT cu 330 de voturi pentru.  

Ora 22:26 – UDMR are ales un nou primar confirmat. La Viile Satu Mare a câștigat Szucs Szabolcs, potrivit numărătorii paralele. 

Ora 22.14 -Alți trei primari au fost realeși. La Terebești, Mariana Avorniciții a câștigat un nou mandat obținând  799 de voturi, față de cele 332 obținute de contracandidatul Daniel Vinț (ALDE). De asemenea, au mai fost realeși primarii din Săuca – Gheorghe Marian (PSD) și Supur – Vasile Șteț (PSD).

Ora 22.05 – Primarul comunei Cradorolț, Daniel Balogh, a câștigat un nou mandat cu 562 voturi din 1.100 exprimate. Pe locul doi s-a clasat Vik Otto (PNL) cu 235 de voturi, iar pe locul 3 Socaci Mircea (ALDE) – 161 de voturi. Este primul primar cunoscut în afară de cei doi care nu au avut contracandidați. 

Ora 21:30 – Votul pentru alegerile locale în Satu Mare s-a încheiat, la ora 21:00 prezența la vot în județ fiind de 47,8202%, exprimându-se la urne un număr de 151.670 de persoane. În municipiul Satu Mare prezența a fost de 41,4096%, 42.292 de sătmăreni exprimându-și votul.  

Prezența este foarte scăzută, având în vedere că în 2008 în județul Satu Mare s-a înregistrat o prezență de 56,14% și în 2012 de 54,85%, iar pe municipiul Satu Mare prezența a fost de 51,61%.

La ora 21:00, în orașul Ardud prezența a fost de 48,5419%, Carei – 40,8246%, Livada – 52,76%, Negrești Oaș – 38,43%, Tășnad – 55,82%.

Ora 21.00: Rezultate alegeri locale Satu Mare. Se cunosc deja primii doi primari în județ. Cine sunt aceștia?

Nici nu s-au închis bine secțiile de votare și deja se cunosc doi dintre primarii din județul Satu Mare. Este vorba despre Vasile Corodan, la comuna Vama, și Karádi Csaba, la comuna Petrești.

Cei doi pot fi desemnați deja primari pentru că au candidat singuri pentru fotoliile de primar în comunele respectiv, neavând contracandidați înscriși.

Faptul că nu au existat contracandidați explică și prezența foarte scăzută la vot în cele două comune: 25,34% la Petrești, respectiv 28,54% la Vama. 

 

45 comentarii

  1. Erika Răspunde

    Bravo !!! Ilyes

  2. Odoreu Răspunde

    Observatorul Expert Forum ar trebui sa sesizeze Biroul Electoral Central pentru faptul ca primarul din Odoreu a adus personal buletinele de vot la sectia de votare si pentru ca s-a autointitulat “organizator” al alegerilor. In mod normal, pentru frauda la alegeri, ziua votului se repeta in data de 19 iunie 2016.

  3. Ioana Răspunde

    Si cine este marele castigator? Sper ca nu un ungur ca o sa fim de rasu curci cu presedinte neamt si primar ungur ..

    • maghiar Răspunde

      poti sa te arunci in Somes daca nu iti place fata

      • Ioana Răspunde

        Cine a vorbit de fata? Vorbim de cultura desteptule, traiesti in Romania pe buletinul tau scrie Romania nu Germania nu Ungaria .

        • maghiar Răspunde

          si ce fatuca atunci nu pot sa va urasc din suflet sau ce ? poti sa mi faci un serviciu fatuca

          • Ioana

            Dragul meu eu nu am nimic cu unguri , chiar apreciez unguri , nu sunt rasista , sunt doar realista ,Coica chiar a facut lucruri in comparatie cu fostul primar , oricum toti fura da ce uitati voi unii mari deatepti este ca spre deosebire de restu Coica are EN cabinete deci rezulta bani , deci logic nu va baga mana prea mult si ca drept dovada a facut trotuare , parcari , curatenie , se implica , iar ce trebuie sa intelegi tu este ca eu vorbesc la general , daca nu sti sa porti o discutie atunci poarta un monolog.

          • io

            Esti sovin ! O sa vezi ce o sa faca unguru tau pt toti satmarenii. Un c*** pe bat! In cacatul asta de oras se alege etnic de aceea cacatul asta de oras e in ultimul hal!!! Sunteti niste prosti , unguri si romani , toti impreuna !!!

        • eagles Răspunde

          mai lasa sovinismul,draga mea,toti patriotii verzi vin in lipsa de argumente cu intrebarea,da ce-ti scrie pe buletin,si daca individul are mai multa cetatenie?Ai tupeul sa vorbesti de cultura,mai uita-te in oglinda un pic ,ca daca cineva duce lipsa de bun simt si de cultura,ala esti tu draga mea.

          • Ioana

            Mai dat pe spate la cum scri si tu si desteptul de mai sus sigur stiti atata gramatica de aveti dubla cetatenie in visele voastre , pacat ca a murit Vadim Tudor ca baga ala carte in voi exact ca si raposatul de Cesca , nici macar nu vezi substratul ..vai vai..

          • Ioana

            Sovinism folosesti cuvantul asta dar nici macar nu sti ce inseamna, a vorbit cineva de ura intre natiuni si popoare vezi tu undeva ura,? Sau nu sti sa citesti… ia dexul si invata cauta daca la scoala sau ora de istorie ai fost cu tigara in mana la coltu scoli..

          • Ioana

            “Ala esti tu draga mea” nici macar nu sti sa te exprimi corect gramatical ,

          • alex

            IOANA: cuvantul “sti” cu doi de “i”. asta pentru gramatica ta.eu stiu, tu (nu) stii etc…

    • Decebal Răspunde

      Nu te ambala.

    • qwert Răspunde

      @ Ioana, tu ai fost colonizat in Ardeal, din moldova, de comunisti,inca de pe vremuri. Nici in ziua de azi nu ai radiator in casa ci dormi cu oile si cu vaca, iarna.
      Nu demult te-ai obisnuit si cu becul,stii, ce e in mijlocul camerei sus pe tavan.

      • matroz Răspunde

        Qwert@Saracul de tine !Tu vorbesti?In urma ta mai staruie praful mongoloid,iar carnea de sub sea miroase a cur nespalat!Dar ,totusi daca nu va plac romanii,de ce nu plecati?E libera granita cat China!!!!N-o identificati?Uitati-va dupa gardul lui Orban!!!
        Stiu ca e greu sa va identificati mintea! Dar ar trebui sa fie undeva in partea de sus a capatanei de magar pe care o purtati.Mai cautati,poate ,poate ,poate!

        • matroz Răspunde

          Si uitasem:ea sau el,sunt romani!Tu Nu!Nu te condamn,am respect fata de tine,dar nu te lega de neamul nostru!

          • Norick

            Scuze,ca ma bag cum musca in… , dar ceva nu inteleg. Voi ,aveti dreptul sa ironizati/glumiti/jigniti etc. , iar cand primiti inapoi,imediat vi se sparge capul si faceti pe suparatul .
            Joaca fair play si 100% nu vor fi scartuiri de genu’ … 😛 🙂 😀

          • cineva

            ma boule de matroz tigan imputit ce esti. Dute si mananca mamaliga si ciocu mic. puturosule.

  4. Ioana Răspunde

    Unguri si romani toti impreuna suntem niste prosti deci practic te faci prost singur din cate vad tot roman esti si tu , draga tara asta merge prost din cauza noastra ca nu stim sa iesim in strada , toata lumea fura i-si vede interesu si paa, doar noi “toti” putem schimba ceva . Dar preferem sa fim sclavi in strainatate decat sa muncim cinstit in Romania si sa valirificam bunurile acestei tari.

  5. Lucia Răspunde

    Chiar este foarte antipatic la prima vedere noul primar!!!
    Sper ca in patru ani sa apuc sa-l simpatizez. Sper, zic.

  6. Ioana Răspunde

    Vai de mine “alex de ce te-ai luat tu de un “i” alt argument pauza… pff

    • Alin Răspunde

      Chiar ,ca tu ai inceput cu gramatica profesoara lui peste ! Dai lectii la altii,dar nici tu nu ai scoala suficienta ))) Esti simpatica !

    • alex Răspunde

      IOANA: faza e ca daca vad ca cineva nu stie macar gramatica limbii materne, nu ajung sa interpretez “contextul” sau sa mai argumentez in fond, ca e clar ca nu este cu cine… 🙂 …. apropo de “i”, ai gresit de cateva ori, deci nu-i vorba numai de un “i” 😉

      • matroz Răspunde

        Poti urma scoala de handicapati ai udmr.Garantat,cursuri gratuite-minte putina…..

  7. Ioana Răspunde

    :)) domane mare este gradina lui D-zeu , desteptule un “i” atat poti contextul nu il vezi ,vai vai, nu vorbea nimeni de lectii doar expeimare cand porti un dialog , da tu vezi precum prietenu de mai sus….

  8. Alin Răspunde

    Bine Ioana draga , du-te in bucatarie si lasa-l internetul pentru copii )))

    • Ioana Răspunde

      :))ce face un barbat cand nu face fata discutie , trimite femeia in bucatarie , dragul meu asa zis Barbat suntem in sec 21 avem drepturi egale , ce ar fi sa te duci tu sa speli vasele daca nu esti instare sa porti o discutie cu argumente , sau tu esti barbat doar pe 9 martie :))

      • Alin Răspunde

        @ioana: ma confuzi cu cineva , eu nu sunt in discutie cu Tine. Doar ti-am atras atentia,ca si tu gresesti multe (si gramatical) lasa-l la o parte smecheriile. Atat,restul sunt povesti.Hai ,pa

        • Ioana Răspunde

          Vai de voi si de lumea in care traiti ,virtual si vise atat puteti atat exprimati pacat ca obositi tastele telefonului , sau ma rog calculator , hai paaa ca nu imi umplu nervi cu mai mari interentului , canta la alta masa sau spalate cu “becu aprins ” in baie daca sti ce este , si poate poate vezi si oglinda

          • alex

            inca o data, sti, cu doi de “i”, spala-te si nu “spalate”, isi si nu “i-si”….doar cateva exemple prin care te descrii si ne arati gradul tau de inteligenta. dupa asta chiar crezi ca continutul textelor scrise de tine mai au valoare?!…poate de aia te trimite lumea la bucatarie ca sa-ti deie inca o sansa sa ne arati ca macar acolo te descurci cat de cat 😉 in alt subiect de discutie, din pacate, nu te putem lua in serios. Succes! 🙂

      • Decebal Răspunde

        Ai facut curatenie? Mincare? Nu, asa? Pentru ca pierzi timpul tau aici. Ia, dispari repede la lucru!

  9. Decebal Răspunde

    Tritandala.

    • matroz Răspunde

      No fiule nici Atilla al vostru nu cred ca te intelege!Dar incearca la Gaborico,el le stie pe toate!

      • Norick Răspunde

        @matrozule : ai aparut si Tu ? Te-ai odihnit dupa marea infrangere ?? 🙂 😉

        • matroz Răspunde

          @norik mon ami…despre ce suparare de infrangere vorbesti?
          Doi:am fost prezent mereu!Nu erai tu acasa ,sa sesizezi!
          Da, am una dar tu nu poti s-o identifici!!!Daca esti cuminte ti-o destainui.
          Dar tu fusesi in campanie cu prietenul comun Gabor-furat de jandarmi-cand se simtea si el ficior de hun cazut in cap din calul imprumutat de la vecin sa-si mocirleasca tarlaua unde se juca cu porcii?Cica sa nu-l cunoasca moldovenii veniti la colindat!!!!!!

          • Norick

            O.K. ma bucur ,ca ai fost , esti si (sper ca)vei fi cu noi pe acest Site.
            Din pacate ai sutat pe langa poarta , nu am fost in campanie – sunt paralel cu politica . Iti spun numai tie (incet ,sa nu aude ceilalti)n-am apucat sa ajung nici la votat , asa ca nu sunt vinovat de rezultate… 😀 🙂
            P.S. crezi,ca jandarmul nu bea din cand in cand un șpriț ??? 😀 😀 😛

  10. matroz Răspunde

    @Norik:sa stii ca bea,Sabadus nu prea…Dar la cat era de beat Gaborel /cu sticla dupa el/de fapt cu Fogel…si cel mai neintelept jandarm tot i-ar fi f..tut o mama de bataie.
    Mai prietene pe mine m-a muscat sarpele si am fost…E nemaipomenit.
    Mi-am pierdut din nefericire respectul fata de romani-cel putin fata de cei care incepand de azi sunt nemultumiti de unguri,iar ieri au stat pe coa–ie la tv.Mila mi-a disparut.Doamne iarta-ma!

    • Norick Răspunde

      @matroz: nu vreau sa-l apar pe nici unul , dar cred ca este timpul sa trecem peste trecut. A fost acolo ce a fost , am auzit multe ,der timpul trece. Unul este trecut in rezerva,iar altul este primar 😀
      Intr-adevar foarte multi nu au fost prezenti la urne, fie din cauza caldurii, fie din indiferenţa/pasivitate/nepasare etc. , iar acuma sunt nemultumiti cu rezultatele.As incheia (pentru ei) cu un citat al imparatului Augustus : Acta est fabula… 😉

      • matroz Răspunde

        @Norik:hmmmm.O seara placuta.Gata incepe campionatul european…avem ce face….

        • Norick Răspunde

          O.K. @matroz deschide o bere rece si lasa-i pe handicapatii in afara living-ului…:-D 😀 😀
          Seara placuta sa ai !

  11. matroz Răspunde

    @cineva:ce ti s-a intamplat frate?S-au deschis portile spitalulului de nebuni sau a casei de toleranta a udemereului?Cum ai ajuns intre noi?Ascunde=te,vine Gabor si te duce la carciuma din Satmarel si te face pesedist!
    Nenea Portal,pune-i la asta capastru,ca da cu copita mai ceva ca Gabor cu mintea!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.