Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Strategia ALDE pentru sportul sătmărean: Principalele priorități ALDE sunt susținerea sportivilor cu rezultate excepționale și dezvoltarea sportului de masă și a celui de performanță

voteaza-aldePentru a avea o comunitate sănătoasă, care să asigure o dezvoltare continuă a societății sătmărene, o comunitate capabilă în a crea și construi un viitor stabil, ne dorim să investim și sî construim resursele necesare educării sportive a copiilor și a tinerilor în comunitățile noastre.

În acest sens, sunt trei priorități majore, după cum urmează.

Dezvoltarea sportului de masă

În opinia noastră dezvoltarea sportului de masă se poate face prin sprijinirea ONG-urilor care atrag prin diferite forme preșcolarii și cei din învățământul gimnazial și cel liceal.

Educând și atrăgând tinerii și copii prin diverse programe și activități sportive se va construi o societate armonioasă și sănătoasă.

Sunt ONG-uri implicate activ în această zonă cu o bogată experiență care merită sprijinite în dezvoltarea și atragerea tinerilor să practice sportul sub orice formă.

Ne dorim o foarte bună colaborare cu Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare și implicit cu toate unitățile de învățământ preșcolar, gimnazial, liceal din județ, implicând activ Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Satu Mare și asociațile sportive din județ de la fiecare ramură în organizarea de evenimente educaționale sportive de masă, indiferent de vârstă, în colaborare strânsă atât cu societatea civilă și familia pentru a avea copii sănătoși care să îți petreacă timpul liber pe terenurile și în sălile de sport, nici decum consumând alcool sau droguri.

Dezvoltând și asigurând resursele pentru sportul de masă, asigurăm baza de selecție pentru sportul de performanță.

Dezvoltarea sportului de performanță

În istoria post decembristă a societății sătmărene s-a demonstrat că sportul de performanță în special individual a dus la creearea unor lideri în zona sportivă care au adus performanța la nivel de EXCELENȚĂ, urcând pe înalte treapte pe podiumuri de la Campionate Naționale, Europene și Mondiale.

Sporturi ca scrima, judo, karate, lupte au adus lauri sportului sătmărean de înaltă performanță. Sportivi sătmăreni ca și Simona Pop, Amalia Tătătran, Halas Marian, Samel Lorand, Curileac Florin, Ținca Răzvan, Patrick Burya, Berei Lorand Istvan au adus gloria sportului sătmărean, municipiului și județului Satu Mare, cu o implicare redusă a comunității și administrației locale.

Cu resurse reduse doar scrima, judo și karateul sătmărean au reușit să fie sprijinite de administrația locală, prin CSM Satu Mare.

Am pierdut sportivi de înaltă performanță ca și Simona Pop și Amalia Tătăran, care au plecat să își găsească viitorul în alte zone ale țării.

Toate sporturile individuale au propriile centre de pregătire a copiilor.

Este foarte important sprijinul administrației sătmărene în crearea și formarea de centre și pepiniere de copii pentru sporturile de echipă. Dezvoltarea sportului de echipă ca baschet, handbal și volei să se realizeze cu sportivi sătmăreni, formați în centrele noastre. Sprijinirea acestor centre va impulsiona practicarea sportului de câți mai mulți copii sătmăreni și investirea resurselor s-ar realiza direct în comunitatea noastră.

Ca și deziderat IMPLICAREA ADMINISTRAȚIEI SĂTMĂRENE, în sprijinul cu resursele necesare dezvoltării sportului de elită și atragerea PARTENERILOR SOCIALI (firme de success, ONG-uri), pentru asigurarea CONDIȚIILOR OPTIME pentru obținerea performanței sportive.

Noua structura de administrație sătmăreană trebuie ca aceasta să asigure necesarul de RESURSE dezvoltării SPORTULUI SĂTMĂREAN de ELITĂ, fără a o face discreționar în funcție de interese.

Adrian Ștef,

Candidat ALDE pentru Primăria Satu Mare

4 comentarii

  1. Stelian Răspunde

    Vorbe goale…….

  2. Dan Răspunde

    Pina cind ne mai vindeti gogosi?

  3. Nex Răspunde

    4 ani tot ai vorbit, de făcut n-ai făcut nimic.

  4. Satmarean Răspunde

    Penibilul asta semianalfabet ne vorbeste despre strategie in domeniul sportului. Probabil ca a uitat despre vremurile in care a contribuit din plin la promovarea sportului satmarean, facand trafic cu vize prin intermediul Clubului de karate Zanshin. Ce vremuri si ce de dolari de la osenii care vroiau sa ramana ilegal in tot felul de tari. Lumea nu a uitat de aceste smenuri, asa ca degeaba te dai acum mare cu strategiile astea de doi lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.