Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Ziua Eroilor marcată la Ardud (FOTO)

ziua eroilor ardud (10)Ziua Eroilor a fost marcată și la Ardud. Primăria, Consiliul Local al oraşului Ardud şi Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea” au organizat joi, 9 iunie, manifestări prilejuite de Ziua Eroilor (rânduiala slujbei de mulţumire Te-Deum, depuneri de coroane), în localitățile Mădăras, Baba Novac, Ardud și Gerăușa.

Tot cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor, Dr. Prof. Nicoară Mihali a organizat o vizionare a filmului documentar, “Eroii de la Borşa”, care relatează o frumoasă poveste de dragoste dintre o fată din Borşa şi un ofiţer din armata maghiară din cel de-al Doilea Război Mondial. Proiecția filmului a avut loc astăzi, de la ora 13:00, la Cetatea Ardud.

Recunoştinţă faţă de cei adormiţi în timpul războaielor. Trebuie să avem grijă de mormintele soldaţilor. De crucea aşezată la capul lor odinioară de camarazi. Durere, în veacul acesta materialist uităm de această datorie “elementară”. Cineva trebuie să se gândească şi la osemintele soldaţilor pierdute pe front. La un secol de la primul război mondial, la Borşa nu s-a uitat”, a spus Dr. Prof. Nicoară Mihali

 

Un comentariu

  1. Mircea Cacu Răspunde

    Va felicit dragi ardudeni ca sunteti consecventi cu idealurire voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.