Ultima actualizare: azi, 22:38
Locale

Circa 30% dintre titlurile de proprietate nu au fost eliberate în județ

altfatter tamasDeși județul Satu Mare a fost primul județ din țară care a finalizat inventarierea terenurilor agricole și forestiere impusă de lege, totuși activitatea comisiilor trenează sau se desfășoară cu dificultate. Subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, a precizat astăzi, în cadrul unei întâlniri cu presa, că în județul Satu Mare mai sunt de eliberat încă circa 30% dintre titlurile de proprietate.

”Având în vederea alegerile desfășurate pentru alegerea noilor autorități administrative din 5 iunie 2016, am solicitat primarilor nou aleși, respectiv secretarilor UAT – urilor, comunicarea propunerilor de modificare a ordinelor prefectului privind stabilirea componenței nominale a comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Până la această dată, nu am primit toate propunerile. Trebuie spus că, în momentul de față, mai trebuie eliberate circa 30% dintre titlurile de proprietate în județ”, a precizat subprefectul.

Prefectul județului Satu Mare, în calitatea sa de Președinte al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Satu Mare, a întreprins consultări cu reprezentanții comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din județul Satu Mare, pentru a impulsiona activitatea acestora în vederea finalizării procesului de reconstituire a dreptului de proprietate funciară. Din aceste consultări a reieșit că activitatea comisiilor locale de fond funciar este îngreunată, din varii motive.

Pentru a elimina anumite inadvertențe și neconcordanțe în activitatea comisiilor locale, respectiv pentru a standardiza activitatea acestora Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Satu Mare a adoptat o procedură privind stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.  

2 comentarii

  1. servus Răspunde

    o plecat avram de la prefectura si v-ati pus la somn cu totii!!!

  2. vasile Răspunde

    Daca vreti sa va treziti la televizor sa va vada toata tara si Ciolos, ce prefecti si subprefecti “buni” are,in Satu Mare, mai aminati.Circul mediatic care oamenii inselati si aminati va pregatesc este aproape.Tic, tac, tic, tac!!!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.