Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Italian prins la Satu Mare. Fura maşini închiriate, avea acte false şi carduri pe nume fictiv

hot arestatÎn urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat, pe raza municipiului Satu Mare, un cetăţean italian bănuit de comiterea mai multor infracţiuni pe teritoriul României.În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut şi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat un cetăţean italian care ar fi comis mai multe fapte de înşelăciune, uz de fals şi abuz de încredere.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, din Italia, a fost depistat la data de 30 iunie a.c.,  pe raza municipiului Satu Mare, fiind condus la sediul unităţii de poliţie din Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor.

La momentul depistării, asupra bărbatului fost găsite documente de identitate false, precum şi carduri bancare pe nume fictiv.

Primele cercetări ale poliţiştilor indică faptul că bărbatul închiria autovehicule din România pe care nu le mai returna, părăsind teritoriul ţării.

De exemplu, în anul 2013, bărbatul s-ar fi folosit de acte de identitate false şi ar fi închiriat un autoturism de la o firmă din Cluj-Napoca. La expirarea perioadei de închiriere, acesta nu ar mai restituit autovehiculul.

Vehiculul a fost găsit, în cursul anului 2015, de către autorităţile franceze în Marsilia, fiind astfel recuperat.

De asemenea, în anul 2014, bărbatul ar fi închiriat şi nu ar mai fi restituit un autoturism unei firme din Oradea. Ulterior, autovehiculul a fost găsit la frontiera dintre Grecia spre Albania, fiind indisponibilizat.

Din investigaţiile poliţiştilor rezultă că bărbatul ar mai fi comis astfel de fapte pe raza altor judeţe din România, cercetările fiind continuate pentru administrarea probatoriului.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi abuz de încredere.

La data de 1 iulie a.c., magistraţii au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Satu Mare.

De asemenea, activităţile au fost sprijinite de către poliţişti din Satu Mare.

În cauză sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Sursa: Poliţia Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.