Ultima actualizare: ieri, 20:15
Locale

”J’ai Tué Ma Mère”, film în care joacă Anca Similar, vizionat în exclusivitate la Satu Mare în cadrul Caravanei TIFF

MAIN POSTER Hommage a J ai tue ma mere2În debutul Caravanei TIFF la Satu Mare, cinefilii sătmăreni au ocazia de a viziona proiecția filmului de scurt metraj ”J’ai Tué Ma Mère”, film în care rolul principal este interpretat de actrița Teatrului de Nord Satu Mare, Anca Similar. Alături de sătmăreni și Anca Similar va fi prezent la proiecția de la Satu Mare și regizorul filmului Alexandru Mironescu. Caravana TIFF va începe vineri, 29 iulie, de la ora 21:30, în pasajul Corneliu Coposu, iar de la ora 22:00 va fi proiectat filmul de Oscar, Son of Saul.

Scurt metrajul “J’ai tué ma mère”, este un film omagiu dedicat lui Xavier Dolan. Anca Similar are rolul principal feminin în filmul care a reprezentat România la Festivalul Internațional al Filmului Francofon, Namur 2015, în cadrul secțiunii La Manufacture.

Actrița Anca Similar a ajuns să colaboreze cu echipa de producție a filmului în urma unui casting la care a aplicat. Timp de două zile, a fost nevoită să treacă mai multe probe pentru a convinge producătorii că ea este personajul cel mai credibil. Filmul este unul omagiu, inspirat din filmul lui Xavier Dolan “J’ai tué ma mère “, realizat în 2009 și care a avut ”Standing Ovation” la Cannes.

Subiectul filmului este nimic mai mult decât relația instabilă și cumva deteriorată dintre o mamă care rămâne singură să crească un copil și pe care la un moment dat îl pierde  în vârtejul cotidian, pe care îl ducem cu toții. Relația se deteriorează și nu mai ajung nici să se înțeleagă și e dificil să construiești ca părinte singur o relație cu un copil matur și puternic, care are foarte multe nevoi și pe care nu i le poți oferi. Lipsa de acasă pentru a munci și a-i aduce bunurile necesare copilului, duc la lipsa de comunicare, la o relație tensionată, iar peste timp te face să te întrebi unde e acel copil drăgălaș pe care-l țineai în brațe la doi ani. Această problematică este surprinsă în scurt metrajul realizat de regizorul Alex Mironescu”, a mărturisit actrița Anca Similar.

Actrița Anca Similar joacă rolul mamei, alături de ea fiind tânărul actor Danni Ionescu, masterand la UNATC București, la clasa lui Florin Zamfirescu, în rolul copilului pierdut. Filmările au durat aproximativ două săptămâni și au avut loc la București în luna august a anului trecut.

Alex Mironescu este un tânăr regizor, jurnalist și producător TV. A absolvit Regie de Film la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” București, clasa profesorilor Marius Șopterean și Doru Nițescu. Primul său scurt film documentar ”Iulian, a True Story” i-a adus prima nominalizare la Premiile Gopo și premiul pentru Cel mai bun scurt documentar în 2014.

Trailer: https://vimeo.com/146509641

3 comentarii

  1. Felicia Lucia Silaghi Răspunde

    Talent ,daruire,inteligenta,modestie,frumusete, dragoste de oameni si animalute….o actrita cu foarte mult talent care ne surprinde placut ..iar si iar….!!!Multumim actritei si omului Anca Similar.

  2. Lorena Ardelean Răspunde

    Super, bravo Anca ! Sincères salutations et félicitations !!! Cu drag, Lorena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.