Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Maraton pentru tinerii străzii din Satu Mare: Au venit din Franţa pe bicicletă (FOTO)

ciclisti franta (20)Un grup de francezi a parcurs cu bicicleta mare parte din distanţa dintre Franţa şi România, într-un maraton care are ca scop sprijinirea beneficiarilor asociaţiei stea din Satu Mare. Grupul a ajuns la Satu Mare luni seara, iar astăzi la asociaţia Stea, unde s-a întâlnit cu o parte din beneficiari şi cu reprezentanţii ONG-ului.

Unul dintre iniţiatorii maratonului, Jean Marc Tartare, a spus că iniţial şi-au propus ca adunat, cei 12 ciclişti să facă împreună peste 8.000  de km, dar din cauza problemelor apărute pe traseu, au reuşit să parcurgă pe bicicletă în jur de 2.800 de km. Printre ciclişti, totţi amatori, s-au aflat persoane de toate vârstele, cel mai tânăr având 12 ani.

“A fost o experienţă dificilă dar nu datorită faptului că am mers cu bicicleta ci datorită distanţei, de aceea nu am reuşit să facem numărul de kilometri pe care ni l-am propus iniţial, având mai multe probleme pe drum, accidente şi probleme tehnice”, a spus Jean Marc Tartare.
Directorul asociaţiei Stea, Cristina Bala a spus că proiectul este organizat de către două asociații franceze „Secours Populaire de Roubaix” și „Horizon 9” din Franța, având un scop dublu, acela de a aduce un sprijin material și financiar pentru asociația sătmăreană și în aceelași timp de a permite unor tineri aflați în dificultate socială și economică de a realiza un maraton de solidaitate.

Doisprezece membri ai „Secours Populaire de Roubaix” și nouă ai „Horizon 9” au pregătit timp de un an această deplasare spre Satu Mare. Pornirea a avut loc sâmbătă, 2 iulie 2016 din Roubaix. Echipați cu biciclete, corturi și microbuze, voluntarii francezi au parcurs un drum de 2000 km în 10 etape poposind prin diferite campinguri din Germania, Republica Ceha, Slovacia și Ungaria. Ei au alternat traseele pe bicicletă cu etape de drum cu microbuzul, astfel încât drumul a fost parcurs in 10 zile.

 Echipa de voluntari va fi găzduită de către Asociația Stea până în data de 15 iulie, când vor porni spre casă. La Satu Mare li s-a pregătit un program plin de activități educaționale și de animație fiind implicați în programul centrului de zi și al echipei mobile. Tema centrală a activităților este prevenirea îmbolnăvirilor și promovarea sănătății. Partenerii francezi au pregătit pentru familiile beneficiare de serviciile sociale furnizate de Asociația Stea kit-uri pentru nou-născuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.