Ultima actualizare: azi, 21:09
Locale

Mesaj către “Mafia” de la Draxlmaier: Daţi-le salarii mai bune!

Draxlmaier Satu Mare (22)Vicepreședintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Cablaje, Gheorghiță Bica, format de muncitorii de la Draxlmaier din Pitești, care încearcă să își deschisă un punct și în Satu Mare a transmis pe facebook un mesaj extrem de dur conducerii de la noi.

Bica a distribuit materialul publicat ieri de PortalSM cu privire la racolarea disperată a celor de la Draxlmaier și spune că aici s-a format o mafie care lucrează pentru ea, nu pentru companie.

Redăm mesajul liderului sindical:

“E tipic ” Lagărului ” de la Drm Satu Mare !!! Aici există o f. mare fluctuație de personal , datorită condițiilor de muncă , salariilor , stresului , etc , dar și atitudiniilor și comportamentului personalului de conducere , începând de la maiștri pâna la vârful “piramidei mafiote ” care există în firmă . Dl director Ghiță ar trebui , spun ar trebiu să se trezească , dacă nu dorește să rămână un anonim . “Mafia” din conducerea companiei “lucrează” ptr ea , nu ptr companie . Sindicatul e singurul care poate schimba totul în această companie . Angajați din sectorul direct productiv vor avea șansa reală de a schimba în bine această situație dezastruoasă din companie . Oameni buni , vremea “răfuielilor” se apropie . Totul depinde voi . Veniți alături de colegii dvs în organizația sindicală ! Sindicatul este al muncitorilor , nu al șefilor ce compun Cosa Nosttra . Spunea cineva într-un comentariu , citez : ” Comportati-va in mod civilizat cu muncitorii si dati-le salarii mai bune daca vreti ca ei sa munceasca la voi in fabrica . “” 
Subscriu ., dar și adaug : Sunt Angajat și NU “”SCLAV”” !!! 
UNITATE ȘI SOLIDARITATE!!!”.

Aşteptăm şi punctul de vedere al conducerii Draxlmaier Satu Mare cu privire la aceste acuzaţii.

16 comentarii

 1. Claudia Mioara Aungurencei Răspunde

  Este f adevarat,acolo ,muncitorul este "privit de sus"de parca ar fi pe mosia lor ,dar compania ,exista ,datorita acelora care in 1993 au avut un real succes in deschiderea marelui profit ,dar cand si-au bagat ,,romanii ,codita,,s-a aleș ce e acum si crede-ma ca am fost la inceputul Romautopart ,actual ,Lisa…

 2. Gheorghită Bica Răspunde

  ….""Gheorghiță Bica, format de muncitorii membrii ai sindicatului S.L.L.C de la Lisa Draxlmaier , ales ca lider sindical , și format ca Delegat Sindical de Intreprindere de Blocul Național Sindical . """ Iertați-mi lipsa de modestie !!!

 3. M Răspunde

  3 luni la DRM? Mi-a ajuns o luna sa vad ce nebuni si nesimtiti sunt cei care conduc muncitorul de rand, aaa si nu am lucrat pe un post oarecare ci la birou frumos. Totul a sunat bine, ai conditii, ai salar (putin peste 1000 de lei cu diploma de inginer???) etc. Nu stiu de ce rezista acest sistem asa mult, cand isi bat joc de oameni. In primul rand nu e vorba de bani, ci de respect, de cei 7 ani de acasa.
  Niste jegosi!!! Ar trebui sa faca o greva toti angajatii deodata, sa paralizeze toata productia.

 4. john Răspunde

  in unele comentarii mai vechi mai era cate unul care zicea ca totusi e un loc de munca unde castigi o paine.de acord,dar e o paine amara.am lucrat acolo,stiu ce vorbesc,sa nu-mi spuna nimeni ca nu-i asa.sincer,cu parere de rau dar acest loc mai bine n-ar exista!

 5. adevarul Răspunde

  Ca angajatii isi iubesc firma se vede in prezenta masiva la zilele familiei.Daca n-ar fi asa ar fi un gest de fronda si n-ar merge nimeni.Adevarat e si faptul ca inscrierea in sindicat a avut un succes moderat(se pare ca au fost si ceva intimidari,dar de ce sa-ti fie frica daca locul de munca e asa de rau?).Un alt adevar e ca firma e cautata de cei ce n-au o meserie anume iar aici te califici la locul de munca.Dar munca aceasta e pentru tineri si e temporara,nu poti face 20 de ani acelasi lucru.Firma traieste doar livrand la timp,sindicatul ar fi o piedica in realizarea acestui deziderat.Din acest motiv si firma incearca sa fie corecta si mareste salariile controlat.Nici ei n-au chef de razmerite.Unii au plecat la alte firme dar ca salarizare…tot un drac.Poate regimul de munca e diferit.

 6. IOANA Răspunde

  Si la firma Wilburg e la fel :
  Lucrezi 50-54 ore pe saptamana
  la concediu nu te lasa cand vrei
  pauza nu este platita
  planul nu se poate realiza nici 45%
  ore suplimentare sunt obligatorii
  zilnic suntem amenintati si batjocoriti .
  Sunt mana in mana cu ITM si cu Directia Munci.

  • Drexi Răspunde

   Hai la Drexi,aici toti vor sa faca ore suplimentare pt. ca se platesc dublu fara discutie si fara interventia sindicatului.Maistrii mai vorbesc si aici urat pt. ca au de aparat si ei un salar pe care altundeva nu l-ar primi la pregatirea lor.Daca-ti umbla un pic mintea poti ajunge si tu maistra si te apuci de strigat.Maistru e cel mai nasol post aici,te asigur.

 7. AnDy Gorgan Răspunde

  O fabrica cu un numar atat de mare de muncitori are nevoie de un sindicat,niste oameni care sa-i reprezinte cu adevarat nu niste oameni care ii amagesc ii jignesc si le vorbesc in ultimul hal. Am vazut un incident foarte recent in firma care ma lasat cu gura cascata. Masa de productie a fost data la foarte tare, incat muncitorul pur si simplu muncea pana la epuizare, cineva a tras de franghia care opreste masa ca sa-si termine masa iar maistra i-a spus citez : "daca mai tragi o data de masa iti rup picioarele" . Uniti-va muncitori pana nu e prea tarziu ❗❗❗

 8. AnDy Gorgan Răspunde

  O fabrica cu un numar atat de mare de muncitori are nevoie de un sindicat,niste oameni care sa-i reprezinte cu adevarat nu niste oameni care ii amagesc ii jignesc si le vorbesc in ultimul hal. Am vazut un incident foarte recent in firma care ma lasat cu gura cascata. Masa de productie a fost data la foarte tare, incat muncitorul pur si simplu muncea pana la epuizare, cineva a tras de franghia care opreste masa ca sa-si termine masa iar maistra i-a spus citez : "daca mai tragi o data de masa iti rup picioarele" . Uniti-va muncitori pana nu e prea tarziu ❗❗❗

 9. Aurel Habasescu Răspunde

  In turele de noapte in genere , apojeul prostiei , regim sclav Start !

 10. satmareanul Răspunde

  Stati sa vedeti cum e la Anvis. Durere!

  • chegevara Răspunde

   La ora actuala in judet nu cred ca este o fabrica mai buna ca anvis ori cum diferenta mare intre DRM si anvis.NU te obliga la suplimentare nu esti injurat nu cred ca un superior a vorbit urat cu un angajat,la resurse umane esti ascultat se si iau masuri si ar mai fi multe de lucrat trebuie si totul e ok…

 11. sm Răspunde

  Din pacate muncitorii sunt priviti si tratati ca niste sclavi. Sunt posturi cu munca usoara , dar acolo nu ajungi numai daca ai cunostinte .

 12. Lucian Bursuc Răspunde

  La fel este si in Pitesti la Lisa si la SDPC Timisoara punct de lucru Pitesti unde maistrele facute la apelul bocancilor se comporta de c…t cu angajatele si angajatii, sefi de sectie se cred Dumnezei ar trebui sa mearga un pic pe la Caroserie in Dacia ca sa se mai cizeleze si sa faca cursuri de managment si lucru in echipa

  • drexi Răspunde

   E adevarat ca Drexi si-a redus activitatea in Pitesti datorita sindicatului?

 13. angajat Răspunde

  dar ce,la satu mare nu s-a redus?de la 7000 la 3800 si nu avem sindicat.cand e sa plece hitleristii pleaca cu sau fara sindicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sătmăreancă în finala unui concurs de make-up. Poate câștiga o vacanță în Los Angeles (VIDEO)

Sătmăreanca Larisa Bukva a intrat în cele 15 finaliste ale mai mare concurs de makeup: NYX Face Awards România. Tutorialele...

Închide