Ultima actualizare: azi, 13:15

Locale

Mesajul preşedintelui Pataki Csaba către primari: Patru ani de muncă!

sedinta primari pataki csabaNoul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a avut astăzi prima întâlnire cu primarii din judeţ, într-o şedinţă convocată de Instituţia Prefectului, el spunându-le că urmează patru ani de muncă, în care nu se vor vedea foarte multe poze şi reclame, dar se va munci pentru cetăţean.

“O să avem patru ani de muncă unul lângă celălalt, neexistând, conform legii, nicio relaţie de subordonare între Consiliul Judeţean şi comune, oraşe. Este bine să ne vedem din când în când formal şi informal şi să facem investiţiile din judeţ în aşa fel încât să nu distrugem investiţiile proprii. Am să fiu foarte foarte concret. Tema care ne doare cel mai mult, vorbesc de drumurile judeţene. Aici sunt două categorii de drumuri, unele acoperite cu contracte prin PNDL şi altele întreţinute din contractul de întreţinere al autorităţii judeţene. Licitaţia e spre final, teoretic şi dacă nu sunt contestaţii în data de 26 iulie vom semna contractul de întreţinere pe timp de vară. Ştiu că fieccare primar o să zică să începem la el întreţinerea, o să fie imposibil dar o să încercăm să mobilizăm cât se poate de mult  constructorul ca să se apuce măcar de rectificat suprafaţa existentă”, a declarat Pataki Csaba.

El a spus că licitaţia pentru modernizarea drumului spre Homoroade este contestată, şi a mai cerut primarilor să conclureze cu Consiliul Judeţena, în sensul să nu fie desfăcute drumurile proaspăt asfaltate pentru altfel de lucrări, astfel încât banii publici să fie eficient cheltuiţi.

“Dacă aveţi idei de proieccte pentru drumurile care intră acum în modernizare haideţi şi spuneţi-ne, altfel n-o să primiţi autorizaţie de construcţie  care să pericliteze aceste investiţii. Vă spun dinainte ca să nu aveţi surpriză pe urmă. Să veniţi din dimp şi încercăm să programăm din timp lucrările”, a mai spus Pataki.

Preşedintele le-a mai spus edililor să facă toate demersurile pentru a-şi actualiza planurile urbanistice generale, document fără de care nu este posibilă atragerea de investiţii, atât fonduri publice europene cât şi investiţii private.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.