PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Revoltă după respingerea Lidl. Se pregătește un protest la Biserica Ortodoxă

Vestea că proiectul privind construirea unui magazin Lidl pe strada Careiului din municipiul Satu Mare nu a trecut de votul consilierilor locali în ședința de joi, la influența Bisericii Ortodoxe, a stârnit reacții cât se poate de dure în rândurile sătmărenilor. Aceștia și-au exprimat revolta prin postările lor pe Facebook. S-a făcut chiar o propunere pentru organizarea unui protest pro-Lidl în fața bisericii ortodoxe.

Multe dintre aceste postări au fost foarte dure și nu pot fi reproduse aici. Dar vă invităm să urmăriți câteva dintre aceste comentarii:

Benedek Attila: ”Ar trebui sa facem o scrisoare cu nume cine vrea Lidl pe Drumul Careului. Sa protestam, sa strangem semnaturi pentru magazin, sa vada popii ca avem mai mare putere decat ei si vrem magazinul Lidl.”

Michael Fetter: ”Dar de când fac Popii legile în oraș? Bisericile ar trebuii amendate pt tulburarea liniștii publice când pun difuzoarele să urle în timpul slujbei si trebuie sa asculți de vrei de nu. Oare e corect dl primar ?”

Radu Matica: ”Biserica doreste doar parcare pentru enoriasi si voi, ca idioti, tineti cont de toate dorintele unor popi….. Nu conteaza cele cateva locuri de munca pe care le creeaza Lidl… daca biserica cere maine ceva impotriva legii, veniti cu propuneri de modificare, inclusiv a Constitutiei, ca sfintii parinti neplatitori de taxe, sa beneficieze la maxim.”

Sebi Sebastian: ”Asa ne trebuie….ca doar suntem in evul mediu unde biserica dicteaza in problemele administrative si politice a unui oras….felicitari inapoiatilor.”

Noemi Csatari: ”Oare nu tocmai acea biserica a stat cu o cruce ne-ortodoxa pe turla ei …timp de 2 ani??? Ma intreb…desteptul de preot…cumnu si-a dat seama??? (asta dupa ce a cheltuit o suma uriasa pe fabuloasa cruce poleita cu aur….). E orb? Sau tampit? Si…tocmai unul ca asta decide ce sa faca altii? Cretinismul invinge din nou…. incredibil…. Consilierii sunt atat de incuiati la cap?? Nu pot sa cred”

Pop Sebi: ”Nu ziceam nimic dc vroiau sa construiasca o discoteca sau un strand, dar cu ce deranjeaza un magazin o biserica? Vor sa obtina ceva bani de la Lidl e clar! Consilierii ar trebui sa gaseasca alt loc si sa le dea voie sa contruiasca pt ca si pe malul acesta este nevoie de un Lidl! Cum trec alegerile consilierii uita ca ar trebuie sa faca totul in interesul oamenilor nu a bisericilor! Oricum, tineretul nu prea mai voteaza cum zice popa asa ca nu inteleg frica consilierilor!!!!”

Liliana Berinde: ”Vrem locuri de munca NU biserici!!!!!Sunt prea multe biserici intr-un oras mic. Orasul este al tuturor nu numai al preotilor….DECI vrem magazin LIDL.”

Așa cum am mai spus, acestea sunt doar o mică parte dintre comentariile sătmărenilor. Sunt foarte multe, dar sunt mult mai dure. Sătmărenii nu-și pot explica cum a ajuns ca o biserică să decidă ce se construiește și ce nu în orașul Satu Mare, lucru care se întâmpla doar în Evul Mediu.