Ultima actualizare: azi, 16:02
Locale

Unii PDL-işti, nemulţumiţi de noul BPT al PNL Satu Mare. Ionuţ Rus: “E echilibru total!”

pnl satu mare (8)O parte a aripii PDL din noul PNL se declară, neoficial, nemulţumită de noul Birou Permanent Teritorial alcătuit de noua conducere a PNL Satu Mare. Unii dintre PDL-işti agită spiritele şi se declară nemulţumiţi că din cei 47 de membri ai Biroului Permanent Teritorial sub 20 sunt din fostul PDL, însă refuză să facă declaraţii publice.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cosmin Varga, primarul comunei Pişcolt, nu a negat că ar fi probleme în partid, el spunând doar că: “Lucrurile se vor clarifica”. Apoi a motivat că nu prea are semnal şi a închis telefonul reporterului PortalSM.

În schimb, noul preşedinte al PNL, Ionuţ Rus, recunoaşte că mai sunt unii nemulțumiți, dar explică faptul că noua conducere este formată din oameni care au conformat în alegeri, echipa votată de la Satu Mare fiind “beton”. El a spus că nu s-a retras nimeni din conducerea partidului.

“E echilibru total. E foarte clară treaba asta. Sunt oameni care probabil în contextul general la nivel naţional nu ştiu ce se face, că ar fi nemulţumiţi. La noi s-a votat fără nicio împotrivire, e ok. Nu s-au retras. Sigur că într-un partid se mai discută, se mai armonizează idei. Avem un Birou Permanent Teritorial beton făcut în principal din primari, viceprimari, 90% dintre membri sunt oameni care au avut succes în alegeri. Acuma sigur că mai pot apărea pe ici-colo câte unul care poate fi nemulţumit, dar nu e o problemă”, a declarat Ionuţ Rus.

Din cei 47 de membri din BPT, 17 sunt de la vechiul PDL. Ionuţ Rus a explicat că imaginea nu trebuie privită din acest punct de vedere, ci trebuie lăsat trecutul în urmă şi creată o nouă echipă care să confirme la alegeri.

“Nu e vorba de o împărţire de genul acesta, nici nu ştiu cine vorbeşte aşa ceva pentru că nu se merge pe o idee de genul ăsta. Se merge pe ideea unei organizaţii unite, asta încercăm să o facem. Dacă ne uităm tot timpul la rădăcini n-o să ajungem niciodată. Dar e echilibrat. În momentul de faţă discutăm de oameni echilibraţi cu care poţi să construieşti. Provenienţele, de mai vechi şi mai nou, în principal n-ar trebuie să conteze, dar unii mai încearcă să readucă în discuţie unele chestii. Nu e vorba de definitivat, e vorba de a face un colectiv de oameni care să ducă partidul până la alegeri când se vor face alegeri cu statul democratic şi va fi confom statutului. Deocamdată e o structură interimară”, a mai spus Ionuţ Rus.

15 comentarii

 1. Fhhh Răspunde

  Tu domnule ionut rus unde ai fost in campania electorala de la alegerile locale ca nu cred ca te-am vazut niciodata. Iar acum mare sef direct…..

 2. analist cretin Răspunde

  Cu putin timp în urma, Tase spunea: sediile o să fie ale lor, iar conducerea a noastră ! Zis și făcut !
  Pe plan național Blaga , premierul din umbra Predoiu si alții sunt pe linie moartă. Pe plan local:
  Vechiul PD-L, nu mai exista in ,,noua structură a PNL-ului local”. Președintele este de la vechiul PNL, prim-vicepreședintele NU contează ( Varga este un activist de partid zero barat, ușor de manipulat, șantajat si controlat de catre grupurile de interese !!! Dacă doriți detalii…putem pune la dispoziție cu carul! ), SG-ul este marele deputat peneliști-ppddist Nicoară, iar aleși locali NU contează foarte mult politic. O sa ma contraziceți, dar ei deja se vad cu sacii in căruța si au alte chestii si trestii care sa-i preocupe.
  Vicele de județ Panea, este omul cui plătește mai mult ( provine tot din Vechiu PNL), iar madam viceprimar, cu scuzele de rigoare, a căzut in politica ca musca in lapte.
  BPJ-ul actual este facut de catre o Gașca de partid si de interese controlată de vreo doi trei si de catre mister mare/ înalt functionar public de o vesnicie.
  La Muncipiu lucrurile se aranjează in direcția vicelui Albu. Băiat bun si cu relații in toate sferele sătmărene. Madam Vass Andreea a dat cu muci in fasole, pardon demisia, Blidar NU contează de mult, Ghilea de loc, Berinde idem, etc.
  In urma cu un an si un pic, vechiul PNL sătmărean nu conta deloc, nici cantitativ si nici calitativ. Dupa o vreme au apărut deontologii guralivi cu aere de superioritate mesianica, uitând cine sunt si ce hram poarta. Au mai apărut si niste războinici pe interes pdlist si niste fripturiști gen: blanga, ady, mitica,olteanu , lenuta, nicu, cristi, primăreti, oșenești, birti,vanga, manga si etc, care au pus si ei umărul virtuos la anihilarea fostului PD-L.
  Concluzie: Fiecare primește ceea ce merita !
  Mult succes ,,echipei Marelui PNL sătmărean !
  Si acum la bârfe, răutăți, înjurături, etc… Că de asta arată județul nostru cum arată ………

 3. Baba Ana Răspunde

  Ce MĂGAR !

 4. sandokan Răspunde

  de ce pnl satu mare a sustinut numai unele filiale din judet? care au fost criteriile dupa care unii au fost bagati in seama si altii uitati? oare udmr a negociat ceva inainte de ziua alegerilor si acum au ajuns la conducere cei cu care au batut palma?

 5. Baba Ana Răspunde

  Despre Rus vorbeam .

 6. analist dezinteresat Răspunde

  Mare paguba-N’ ciuperci că vechiul PD-L Nu contează ! Parca asta contează !!! Lu munca jigodiilor nu la ciupeala politica !

 7. Sătmărean Răspunde

  Domnule Ionuţ Rus, mai aveţi porţile deschise la Marele PNL Satu Mare? Ar fi bine să le închideţi, fiindcă sunt mulţi nemulţumiţi care, probabil, vor să iasă!
  După ce aţi ajuns preşedinte aţi invitat să revină în PNL pe cei ce au părăsit partidul. E adevărat că lumea nu se prea înghesuie să revină în PNL?
  Dacă tot doriţi să vă întăriţi partidul, ar trebui ca PNL-ul să iasă în faţă cu oameni credibili, nu cu marionete!

 8. PDL-istul liberalizat Răspunde

  Marele birou judetean: cu Dormeo Nicoara, marea “gaura” din cur care a ajuns secretar jeneral(inceput jenant), securistul Soponos, batausul nimeni-n-drum Popdan, marele sef de cabinet imperfect Zeicu, Nelutu omul fara personalitate Pal, haremul lui gaura-n-cur Nicoara format din cioara vopsita Podoliak, fufa de la Carei Sidonizata Antal, cam asta e sleahta de ciuru-buri a prefectului Bud care va controla din nou biroul judetean. Nici urma de pdl-isti in acesta constructie incestuoasa.

  • Bratianu Răspunde

   D-le, nu inteleg ce cauta aceste personulitati in birou. Astia in afara de a isi urmari interesele personale si interesele tartorului din palat, eternul frictionar public, Radu Dud, nu sunt capabili de nimic. In fostul PNL astia erau zero barat, conducerea de atunci era capabila sa aprecieze oameni competenti si i-au marginabizat pe acesti neica nimeni. Partidul asta se indreapta spre disparitie, veti vedea ce rezultate vor fi cu acesti pulitruci, nu se va scapa de acesti paduchii pana nu hoitul aestui partid va intra in putrefactie, iar atunci toti acesti nemernici se vor adapta si se vor transforma in viermi care sa suga din putoarea suculenta a hoitului ramas.

 9. sandokan Răspunde

  aici e vorba numai de ciolan! pe nimeni din conducerea de acum nu intereseaza partidul liberal si istoria lui. tulipanii din judet fac ce vreau cu conducerea de acum.

 10. Liberal Răspunde

  Eu reprezint o voce din partid, dar nu una singulară din nefericire pentru ei. Sunt foarte multe nemulţumiri. Nu putem să pierdem alegerile şi să proclamăm victoria. Se încearcă să se ascundă mizeria sub preş. Soluţia nu poate fi decât una singură. Când îţi asumi răspunderea, plăteşti. Demisionezi.Blaga si Gorghiu , cei ce au girat actuala conducere a PNL Satu Mare, trebuie sa demisioneze. Nu facem alegeri şi interpretăm protocolul de fuziune aşa cum îţi convine. Eu mereu am spus ce a fost de spus în interiorul partidului. Au fost mereu promisiuni. A trecut o lună şi jumătate şi avem alegeri doar în filiale unde trebuie să ne punem oameni. De ce facem alegeri doar în anumite locuri?
  Nu mă mai regăsesc în acest partid. Nu e partidul în a cărei ideologie eu m-am regăsit. Mi se pare normal să facem peste tot alegeri. Cine a greşit să facă un pas în spate şi să îi lase pe alţii să câştige alegeri. Nu putem să minţim oamenii.

  • matroz Răspunde

   @liberal-interesant ce spuneti.Dar daca totusi spuneti mereu lucrurilor pe nume in interiorul cosmeliei,noua de ce nu ne spuneti numele si va ascundeti dupa uzatul,invechitul,ne nimeni agreatul liberal.Eu cred ca asta-i politica de colturi,ca-s uneori rotunde ,cu atat mai bine!

 11. vasile Răspunde

  Pentru “adevaratii liberali ” de acum 5 ani acesti oameni au fost ciurucuri, zicind ca in Alde ei au luat doar valorile cu ei. Deci concluzia: PNL SM acum e condus de ciurucuri.Bravooooo.

 12. Sătmărean Răspunde

  Foștii PDL-iști din Satu Mare sunt foarte nemulțumiți de noua conducere a partidului și modului în care se iau deciziile. Aceștia au decis să se retragă în masă din Biroul Permanent Județean după ce componența acestuia a fost decisă doar de președinte, fără consultări, după cum se plâng aceștia.
  „ Nu suntem de acord cu componența Biroului Permanent, nu s-a votat componența lui, nu am fost consultați. Ionuț Rus a luat deciziile singur fără să ne întrebe. Noi ne-am dori să fie paritate. În primul rând să se meargă pe structura aleșilor locali, să facă parte primarii, viceprimarii, consilierii județeni și pe urmă ce locuri mai rămân să se împartă între cele două partide, să fie paritate. Șincer și scurt, noi foștii pdl-iști suntem nemulțumiți, că ne-au pus deoparte din toate punctele de vedere”, a declarat Rotaru Marinel, primar de Santău, citat de Obiectiv SM.
  Și alți primari liberali care provin din vechiul PDL, consilieri județeni sau viceprimari sunt nemulțumiți, dar nu doresc să comenteze decizia pentru a nu-și îngreuna mai mult situația politică din partid. Nemulțumirea foștilor PDL-iști a plecat de la reprezentarea în Biroul Permanent Județean, unde sunt doar 17 foști democrat liberali și 30 de foști liberali. O altă nemulțumire este faptul că în BPJ au fost primite persoane care în campania electorală au părăsit partidul, au făcut campanie împotriva lui și mai apoi au fost reprimite în partid și acum aduse direct în structura de conducere.

 13. Liberal Răspunde

  Liberalii sătmăreni nu trec prin cea mai bună perioadă a lor, interiorul partidului fiind în degradare, după ce în urmă cu o săptămână toți foștii pdl-iști din Biroul Permanent Județean au decis să demisioneze în masă din funcțiile pe care le au în cadrul acestui birou. Aceștia își exprimau nemulțumirea față de faptul că ei, cei proveniți din PDL, aufost marginalizați în cadrul partidului și sunt mult mai puțini decât foștii liberali în cadrul BPJ.
  Scandalul de la Satu Mare a ajuns și la urechile șefilor de partid de la București, dar se pare că aceștia nu se grăbesc să potolească spiritele în cadrul organizației sătmărene. Chiar mai mult par nepăsători față de ceea ce se întâmplă la Satu Mare, după ce secretarul Ilie Bolojan, primarul din Oradea, și-a amânat de două ori vizita programată la Satu Mare cu scopul de a calma spiritile și de a găsi o rezolvare pentru situația de la Satu Mare.
  Se pare că nici conducerea județeană a partidului nu se obosește să îi aducă înapoi pe foștiidemocrat liberali și să îi împace, aceltia afirmând că nu au fost căutați de nimeni. Cel mai probabil discuțiile se poartă cu vicepreședintele partidului, Cosmin Varga, reprezentantul foștilor pdl-iști în conducerea partidului, care în situația de față este prins între ciocan și nicovală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.