Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Vor să fie profesori, dar n-au luat un 5. Zeci de candidaţi au picat examenele

gradatie profesoriAzi, 27 iulie 2016 s-au afişat rezultatele la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016.

Astfel, toți cei 313 candidaţi care au susţinut proba scrisă a examenului au fost notaţi. Situaţia, pe tranşe de medii, la nivelul judeţului Satu Mare se prezintă astfel:

–        88 candidaţi cu note mai mici decât 5;

–        103 candidaţi cu note mai mari decât 5 şi mai mici decât 7;

–        122 candidaţi cu note mai mari decât 7;

Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Satu Mare este de 71,88%.

Candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii la inspectoratul şcolar, azi 27 iulie 2016, până la ora 21 şi mâine 28 iulie 2016, în intervalul orar 9-15. Rezultatele finale se vor afişa în data de 3 august 2016.

Candidaţii care au obţinut nota minim 7 atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă se pot titulariza în condiţiile în care vor fi repartizaţi pe posturi publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, iar candidaţii care au obţinut nota minim 5 atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă pot fi repartizaţi pentru suplinire în anul şcolar 2016-2017.

Reamintim că în judeţul Satu Mare sunt scoase la concurs un număr de 809 posturi didactice/catedre. Dintre acestea, 427 sunt catedre incomplete (fracţiuni de normă), iar 382 sunt posturi didactice/catedre complete. Dintre posturile complete, 324 sunt publicate pentru angajare pe perioadă determinată (netitularizabile) şi 58 sunt publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile).

Sursa: ISJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.