Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

Alimente expirate și prost depozitate în magazinele sătești. DSVSA în control

DSVSA restauranteÎn urma acțiunilor de control intreprinse, în această săptămână, de inspectorii DSVSA Satu Mare, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 10.800 de lei. Cele mai multe au fost date unor magazine din mediul rural.

Astfel, pentru Nerespectarea normelor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare au fost aplicate amenzi de 2.200 de lei unui magazin din Culciu și unui bar din Pomi.  

Pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare au fost date amenzi în valoare totală de 3.600 de lei, unui market și unui magazin sătesc din Cărășeu, dar și unui magazin din Poiana Codrului. 

În această săptămână echipe formate din consilieri și inspectori, din partea D.S.V.S.A și I.P.J. Satu – Mare, au organizat controale oficiale în care s-a urmărit respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor referitoare la comercializarea produselor alimentare prin unitățile de vânzare cu amănuntul situate în zonele rurale. Cu această ocazie au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale și s-au retras de la comercializare și au fost supuse sechestrului / reținerii oficiale  53,75 kg carne în valoare de  471 lei, fiind alimente expirate.

Tot în urma cotroalelor DSVSA, un medic veterinar din Săcășeni a fost amendat cu 5.000 de lei pentru nerealizarea inspecțiilor sanitare veterinare în exploatațiile  non-profesionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.