Ultima actualizare: ieri, 21:32
Locale

Andreea Paul: Am deblocat AZI finanțarea variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare blocate de către PSD

andreea paulDeputatul PNL Andreea Paul a anunţat, printr-un comunicat de presă transmsi astăzi, că a reuşit deblocarea finanţării centurii de ocolire a municipiului Satu Mare.

Redăm comunicatul:

După o jumătate de an de la adoptarea amendamentului la bugetul de stat pentru anul 2016, pe care l-am depus în Parlament, pentru finanțarea cu 20 de milioane de lei a variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare, am solicitat informații privind evoluția lucrărilor pe teren. Blocaj total! Clasicul ‘nu se poate’ căci ‘alții sunt de vină, din alte instituții publice’ a fost primul răspuns primit de la Ministerul Transporturilor.

Am deblocat lucrurile după o corespondență de două luni cu CNADNR, Ministerul Transporturilor (MT), Ministerul Fondurilor Europene (MFE) și cu Autoritatea de Management a Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (AM POIM).

Le mulțumesc tuturor pentru mobilizare: în cursul zilei de astăzi, AM POIM transmite avizul către CNADNR/MT pentru includerea acestora în Programul Operațional Infrastructură Mare. Urmare a acestui aviz, Ministerul Transporturilor va putea demara lucrările, având asigurată sursa de finanțare pentru proiect.

Vă prezint, sper nu foarte tehnic, situaţia variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare din perspectiva finanțării sale:

1. Varianta ocolitoare Satu Mare nu era inclusă inițial în lista proiectelor din Master Planul General de Transport propuse ca prioritare pentru Programul Operațional Infrastructură Mare de către guvernul PSD la momentul aprobării programului (iunie 2015). Potrivit răspunsului trimis de CNADNR către Ministerul Transporturilor, după demisia guvernului Ponta, CNADNR S.A. a semnat un contract privind “Proiectarea şi execuţia Variantei Ocolitoare a Municipiului Satu Mare” la data de 16 noiembrie 2015. CNADNR nu a emis ordinul de începere a activităţilor, întrucât susținea că nu este clarificată sursa de finanţare.

2. În luna aprilie 2016, CNADNR a solicitat Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) avizul pentru includerea în bugetul Ministerului Transporturilor cu finanţare din POIM 2014-2020 (titlul 58) a unor proiecte anterior aprobării acestora (avizarea Formularului 1 conform HG 93/2016), printre care se regăsea și Satu-Mare. AM POIM (MFE) nu a acordat aviz în urma solicitării, având în vedere faptul că acele proiecte nu erau incluse în lista proiectelor din Master Planul General de Transport propuse ca prioritare pentru POIM. Pentru includerea acesteia, Ministerul Fondurilor Europene a solicitat Ministerului Transporturilor revizuirea listei proiectelor ce urmează a fi finanțate în POIM.

3. În urma discuţiilor purtate cu Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor, la finalul lunii iulie 2016, privind lipsa avizului de includere la finanțare din POIM 2014-2020 a unor proiecte (printre care și varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare), Ministerul Transporturilor a comunicat o noua listă a proiectelor ce fac obiectul finanțării din POIM în data de 26 iulie 2016.

4. În urma revizuirii de către Ministerul Transporturilor a listei de priorități POIM, CNADNR a solicitat AM POIM vineri, 5 august 2016, avizarea pentru includerea la finanțare din POIM a unor proiecte (inclusiv varianta ocolitoare Satu Mare, conform legii bugetului de stat aprobat în Parlament).

5. În cursul zilei de astăzi, AM POIM transmite avizul către CNADNR/MT pentru includerea acestora în POIM. Urmare a acestui aviz, MT va putea opera modificările în buget și demara lucrările, având asigurată sursa de finanțare pentru proiect.

În concluzie, întârzierile în avizarea finanțărilor unor proiecte din care face parte și varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare a fost momentan rezolvată. Rog instituţiile publice locale, inclusiv prefectura, să urmărească îndeaproape evoluția acestui proiect prioritar pentru sătmăreni, atât de necesar pentru decongestionarea traficului și îmbunătățirea calității vieții noastre. De la data aprobării sursei de finanţare şi emiterii Ordinului de începere a activităţilor contractul CNADNR prevede un termen de 5 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie.

Sursa: Andreea Paul

22 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Daca e adevarat ca ati facut acest demers si ca rezultatul e cel de deblocare a fondurilor pentru centura ocolitoare a orasului Satu Mare, meritati pe langa recunostinta satmarenilor si cea a PNL Satu Mare, a domnului Ionut Rus, un individ sters, cocotat conjunctural pe scaunul de presedinte de filiala, care ar trebui sa-si dea demisia din functia de presedinte, pentru a face loc doamnei Andreea Paul, o femeie puternica, o “doamna de fier” a politicii.

 2. Adrian Saucan Răspunde

  Felicitari Andreea!

 3. adi Răspunde

  Felicitari o politiciana destepta ,frumoasa si cu bani.

 4. Keschenyi Răspunde

  Cu toate ca nu mi-e simpa, doamna VAss amanta lui Blaga ,

  Bravo , măcar face ceva pt SATU mare

  • vasile Răspunde

   Esti prost informat. Daca era amanta lui Blaga acum ea era presedinta organizatiei PNL SM nu o marioneta stearsa, aterizata din Bucuresti aici in Satu Mare.Felicitari Andreea !!!!

 5. Fara Cap Răspunde

  20 de milioane sunt bani de tigari.

  In 2015 se vorbea de 65 milioane de euro pentru constructia centurii care masura 20 de km.
  http://www.s
  In 2012 de 85 milioane de euro pentru 13 kilometri http://www.e

  Cele 20 de milioane de lei nu reprezinta nici 10% din costurile estimate in trecut. Se pare ca sunt bani oferiti spre sifonare de catre actualul guvern PNL.

  Oare cat ne mai mintiti? Nu sunt prostii Romaniei, mars la tine acasa si baga strambe cu tot cu purcelul slinos de Blaga.

 6. Cipri Răspunde

  Cucoana asta minte de ingheta apele! Isi asuma niste lucruri pe care nu le-a “savarsit” , a fost cooptata la acel proiect nicidecum nu a fost initiatoarea lui! O mahalagioaica de Bobota!

 7. Ghionoaie Răspunde

  Ce s-ar trage-o tipa asta…cireasa pe coliva ei..

 8. Mihai Răspunde

  “Doamna cu centura” mai spera la ceva din partea satmarenilor de aceea vinde gogosi… de fapt, asta face tot timpul… satmarenii, ca si colegii ei din PNL, s-au plictisit de gogomaniile ei… Lasa ne lasa ne… proiiectul apartine unui parlamentar satmarean!

 9. Romeo Răspunde

  Sunt mandru ca esti deputata noastra. Se vede ca iti pasa si ca esti o profesionista. Daca ar face fiecare parlamentar cat a facut pt noi andreea paul vass Romania era departe.

 10. Bobota-Salaj! Răspunde

  VIN ALEGERILE,INCA UN MANDAT DE BELIT MANGANUL SI FACUT BANI NU STRICA IN PARLAMENTUL ROMANIE……ACUM AI DEBLOCAT CUCOANA INAINETE DE ALEGERILE PARLAMENTARE,MINCINOASA CE ESTI ……TU , PENALUL DE SILAGHI OVIDIU SI ASTA A PROMIS CENTURA SATMARULUI,POD,MINCIUNI ORDINARE CARE VA CARACTERIZEAZA PE TOTI DEMNITARII ASTIA DE CARTON CE SUNTETI!!!

 11. Unu' Răspunde

  Ia mă, s-au trezit postacii lingăi pesedei …

 12. dorel cetatean Răspunde

  Sa-i spuna cineva asteia care tocmai s-a trezit din somn, ca alegerile au trecut…

 13. satmarean Răspunde

  Bravo Andreea, sa moara dusmanii si postacii de ciuda :P.Ai dat clasa politicienilor, esti doamna de fier al politicii romanesti.Tu meritai sa fii presedintele PNL Satu Mare, dar grupurile oculte au fugit cu limba scoasa la Bucuresti sa te sape.Ei vor disparea in groapa de gunoi al istoriei in frunte cu Rus, ” marele presedinte” marioneta.

 14. Cetatean Satmarean Răspunde

  Felicitari d-na Andreea ,in situatia actuala cu reducerile de la transporturi(bugetare),e o adevarata victorie pentru reprezentantii parlamentari satmareni.

 15. Erdei Dorel Răspunde

  Raspunsul asta suna cam asa: a…nu s-a putut datorita noua, ca tehnocratii nostrii n-aU VRUT, DAT TOTUSI NOI PRIN MINE AM REUSIT SA DEBLOCAM CEEA CE NOI AM BLOCAT …FIINDCA SUBIECTUL E DESPRE ALTII SI NOI PRIN NOI SUNTEM MAI BUNI CA EI FIINDCA ASA VREM SA FIM BUNI SI NU RAI PRECUM AU FOST CEILALTI…ASTA DIN PUNCT DE VEDERE AL DISCURSULUI E UN SOFISM, IAR DIN PUNCT DE VEDERE AL POZITIEI UNUI OFICIAL E NESIMTIRE

 16. Erdei Dorel Răspunde

  Ca sa fiu mai clar, tinanad cont de o minima logica , in gandirea sifista a preacinstitei drepte, …problema lor e rezolvata cam asa: a nu e egal cu b dar fiindca c este egal cu d…a si b fiind anterioare ca litere literelor c si d si a egal cu b fara ca intre doua litere a, b…x y sa fie stabilita o relatie anterioara. Asa ne prezinta situatia un oficial de pe dreapta care are un fizician acomodat si cu matematica fiindca fizica fara matematica e fix pix…Asta ne propune Iohannis sa alegem? Dar atunci, ce ar fi sa dam daca nu cu cartile de logica de pamant, macar cu cele de fizica de capul lui? Ori ne considera extrem de prosti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Poliţist din Satu Mare agresat în misiune pe litoral. Atacat de 20 de indivizi după ce a încătușat un interlop

Poliţistul sătmărean Antim Benchis, detaşat pe litoral, a fost agresat de un interlop în timpul unei intervenţii în staţiunea Efortie...

Închide