Ultima actualizare: azi, 13:41
Locale

Andreea Paul: S-au avizat 51 de milioane de euro pentru centura Sătmarului

andreea paulDeputatul Andreea Paul a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă că pentru proiectul de construcție a variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare s-au avizat 51 de milioane de euro fonduri nerambursabile din totalul bugetului necesar de 81 milioane de euro. Pentru anul 2016 sunt prevăzute 12 milioane de euro în buget, iar restul de 69 milioane de euro în anul 2017.

Deputatul de Țara Oașului Andreea Paul a declarat acum două zile că a reușit deblocarea proiectului variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare după două luni de corespondențe cu instituțiile direct implicate: CNADNR, Ministerul Transporturilor (MT), Ministerul Fondurilor Europene și cu Autoritatea de Management a Programului Operational Infrastructură Mare 2014-2020 (AM POIM). În cursul zilei de miercuri, AM POIM a transmis avizul către CNADNR/MT pentru includerea variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare în Programul Operațional Infrastructură Mare. În urma acestui aviz, Ministerul Transporturilor va putea demara lucrările, având asigurată sursa de finanțare pentru proiect.

Bugetul total al proiectului de construcție a variantei ocolitoare Satu Mare este de 365,76 milioane de lei (aproximativ 81 de milioane de euro), din care fondurile europene nerambursabile reprezintă 228,6 milioane lei (aproape 51 de milioane de euro), potrivit formularului nr. 1 avizat de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare.

Pentru anul 2016 sunt prevăzute credite bugetare în valoare totală de 54,86 milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro), iar pentru restul de 310,89 milioane de  lei sunt prevăzute credite bugetare în anul 2017 (aproximativ 69 de milioane de euro) pentru lucrările variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare.

„Vă reamintesc că de la data aprobării sursei de finanţare şi emiterii Ordinului de începere a activităţilor, contractul CNADNR prevede un termen de 5 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Ar fi grozav să reușim accelerarea acestor lucrări pentru decongestionarea cât mai rapidă a traficului și îmbunătățirea calității vieții noastre. În acest sens am avut o discuţie în cursul zilei de ieri, cu primarul municipiului Satu Mare, domnul Kereskényi Gábor. Toți sătmărenii știu ce chin este să traversezi orașul în orele de vârf din cauza lipsei variantei ocolitoare, mai ales atunci când au program și școlile și Universitatea. Vara traficul e mai respirabil pentru că mulți sunt plecați în concediu”, a mai declarat deputata Andreea Paul.

 

5 comentarii

 1. Oaș and...Go Răspunde

  Mda…si sunt sigur că veti candida tot pe listele SM iar lucrările vor “incepe” după alegeri.Bărbi!!Am mai muscat-o si cu altii inaintea d-voastra,alde Govor,Silagi,Stef,ciumpalacul de Coica asa că…tot pe două poduri circulăm.Lăsati,nu vă obositi.

  • Raicu Răspunde

   De aici incolo e treaba primariei si a cnadnr…ia sa o vedem, ce si cum face.

  • Fara Cap Răspunde

   Macar acuma a pus niste numere mai rezonabile, nu ca in comunicatul precedent cu cele 20 de milioane de lei

 2. dani Răspunde

  Dute doamna si taieti iarba la Zalau lasane in pace ca la bugetul pe 2016 singurul amendament adus de dumneata a fost sa-si recupereze sotul banii de la ANRP

 3. Nestor Răspunde

  Ce e aia “s-au avizat”? Cine a “avizat’? vrun ministru din asta, tehno, care azi e si maine nu mai e? Chestiunile astea trebuie sa fie avizate de un guvern cu sustinere populara, care sa faca o strategie de dezvoltare, pe zone, pe regiuni, etc. Sa fie clar: guvernul asta de acum nu poate sa angajeze astfel de lucrari pentru anii care vin. Nu ca n-ar fi nevoie de banii pentru lucrarea aceasta insa nu astia sunt cei care trebuie sa faca treaba asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
”Dadă, frică mi-e că mor ca mâine”, ultimul one man show al Alexandrei Saška Sotirov (VIDEO)

”Nu-mi controlez vocea şi nici nu o menajez. Nu ştiu niciodată înainte de a începe să cânt dacă sunt răguşită...

Închide