Ultima actualizare: azi, 08:48

Locale

Sătmărenii din nordul orașului deranjați de mirosul de porumb ars. ”Vrem aer curat”

aer curatGrupul de firme Sam Mills din Satu Mare deranjează locuitorii orașului cu mirosul de porumb tratat care poluează partea de  nord orașului. Pe site-ul de socializare Facebook, s-a format o pagină dedicată sesizărilor din partea cetățenilor, pe care, în repetate rânduri se reclamă poluarea permanentă a grupului de firme Sam Mills. Mai mult, acuzațiile sunt aduse și societății Ave Impex care, potrivit unui sătmărean poluează zona ”cu apele acelea care conțin sânge și resturi de materii organice în putrefacție de la puii sacrificați”. Aceștia fac apel autorităților abilitate să intervină și cer spirit și inițiativă civică tuturor sătmărenilor afectați de poluarea respetivelor firme pentru a interveni și a stopa vicierea aerului în partea de nord a municipiului Satu Mare.

Astfel, pe Sesizări Satu Mare s-a scris:

Sesizări Satu Mare: ”Grupul de firme SAM MILLS a devenit sursa cea mai poluantă din orașul Satu Mare. Grupul își desfășoară activitate și în zona Şoimoşeni, dar nu numai, de unde și provine masiva poluare ce acoperă toată partea de Nord a orașului prin firmele grupului: S.C. SAM MEAT INDUSTRY (AVE IMPEX) – abator și procesare carne de pui, S.C. ARCA- abator , S.C. MANRO -prelucrare semințe oleiaginoase-ulei, etc. Toate aceste firme ale grupului au nereguli și nu respectă legislația, nu au ce căuta în intravilan și poluează sub diferite forme aerul în oraș. De exemplu, SC SAM MEAT INDUSTRY (AVE IMPEX) poluează masiv prin canalizare, dar și direct în aer, mirosul fiind simțit și prin stațiile de pompare a apelor uzate, precum cea din zona Axente Sever – Deltei, îmbolnăvind populația, apoi S.C. MANRO poluează jumătate orașul prin aerul cu miros urât și greu de porumb tratat pentru a obține ulei.
Oameni buni, dormiți somnul indiferenței? Acționați și uniți-vă împotriva acestor poluatori și depuneți plângeri și petiții la Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Primărie, protestați, etc, nu fiți indiferenți și acceptați o situație care vă afectează. Există o mare indiferență și din partea autorităților care sunt corupte, iar grupului SAM MILLS nu îi pasă de mediu și de populația orașului, urmărește doar profitul, nu respectă legea, corupe și la final orașul și oamenii suferă. Luați atitudine până nu se extinde această plagă numită grupul SAM MILLS și firmele sale.

La această postare au apărut și comentarii din partea sătmărenilor, unele pro, altele contra, dar marea majoritate acuză lipsa de implicare a autorităților competente în domeniu.

Ciprian Oros: Dați un semn cei care doriți să faceți ceva împotriva acestor situații și a poluării grupului SAM MILLS , cei care sunteți afectați în mod direct sau care doriți prin spirit și inițiativă civică să sprijiniți acțiuni împotriva acestor poluatori

Ciprian Oros: Trăiesc lângă acea stație de pompare a SC APASERV de pe străzile Deltei și Axente Sever și este un coșmar, o teroare mirosul ce ne intră în case, ne-a și îmbolnăvit…SC SC SAM MEAT INDUSTRY ( AVE IMPEX ) poluează masiv zona cu apele acelea care conțin sânge și resturi de materii organice în putrefacție de la puii sacrificați, nu respectă legea alături de APASERV și toate celelalte instituții publice, inclusiv Primăria, Garda de Mediu sau Sănătatea Publică nu își fac datoria, există o mafie mare și indiferență care poate ucide și îmbolnăvi și a și făcut-o în ciuda numeroaselor sesizări și petiții, multe nu au fost băgate în seamă…toți sunt complici în marea poluare…nu se mai poate…SC MANRO poluează la rândul ei zona cu mirosul greu de porumb ars și tratat…Grupul SAM MILLS = coșmarul sătmărenilor din partea de Nord a orașului…cine mai este afectat să dea un semn pentru a ne uni și acționa împotriva acestei stări de fapt, poluarea acesta masivă și ilegală…

Levente Szilagyi: Nu cred ca este mai mare poluator ca si Azomures.Si nici acolo nu s a inchis fiindca cateva mii de oameni ar ajungea pe strada+ este cel mai mare platitor de taxe si impozite in Mures.La noi acelas lucru.Uitati cat sa dezvoltat comuna Botiz din Ave Impex,Sam Mills,Tomis etc.Eu nu sunt nici pro nici contra,dar iertati ma de expresie” nu poti fii cu p…a in pi..a si cu sufletul in rai”. Domnule Andreas Andrei,actionarul majoritar nu mai e magnatul Berceanu.

Andreas Andrei: Facem…dar ce?…si fără supărare sătmărenii urlau si țipau ca satu mare nu are industrie,nu sunt locuri de munca,acum gigantul sam mills care a creat locuri de munca am înțeles binișor plătite..dar.. poluează!! Pff
Cum ar putea sa nu polueze? Eu cred ca doar punând lacăt pe el,ceea ce nu cred ca vrea domnul magnat Berceanu.ce e de facut?

Remetey Sighismund: Autosesizarea autorităților nu mai este la modă ?!!!

Viorica Anitas: Putem noi sa tot sesizam și sa cerem dreptul de- avea aer curat,ca-i degeaba! Cum i-a durut în cot pe edilii dinainte asa-i doare-n cot de noi și pe aceștia! Interesele primează, iar pe noi încet încet ne extermina!

 

9 comentarii

 1. Fara Cap Răspunde

  Ce vreti?

  Directoarea de la APM face tuneluri sub Somes, asteptati si voi sa termina cu ala.

  • Haaaaa Răspunde

   Drept la țintă!

  • satmarean Răspunde

   …esti rautacios, prietene @ Fara Cap , sunt convinsa ca dna directoare APM se va autosesiza si va impune masurile corecte necesare de a opri poluarea !

   VREM AER CURAT !, AUTORITATI LOCALE SATMARENE !…

   • Fara Cap Răspunde

    In loc sa umble dupa firme care sa faca studiu de fezabilitate pentru tunelul de sub Somes sa mai ia la mana Autorizatiile de Mediu de la firmele mari gen Unicarm, Sam Mills, Draxlmaier, Continental Carei, Tarr etc etc.

    Sa verifice ce activitati economice mai desfasoara, poate nu toate sunt trecute in Autorizatia de Mediu.

    Daca ii valabila 10 ani nu scrie nicaieri ca nu poate fi anulata.

    Aaaa, am uitat ca acuma numara bani pentru autorizatiile date firmelor ce desfasoara activitati in aria naturala protejata a raului Somes.

    Parca vad deznodamantul: Au Autorizatie de Mediu valabila si din cunostintele noastre nu incalca legislatia in vigoare. PUNCT

   • Fara Cap Răspunde

    Am uitat de firma aia din marginea lui Micro 15 ce are lemnele puse in fata halei. Oare cat lac si alte substante cu ce trateaza lemnul ajung in aer.

    Mai sunt firme cu gramada, nu are rost sa le exemplific pe fiecare in parte si pentru fiecare factor de mediu separat, apa, aer si sol.

 2. david Răspunde

  Este inadmisibil ce se intimpla. Am ajuns sa stam cu geamurile inchise toată vara. Daca nu pot investi in asa fel incit sa nu polueze sa fie inchise. Legile sunt clare din pacate la noi, ca de obicei,nu sunt respectate. Ar trebui sa cerem daune in justitie dar si acolo e cu ?

 3. Pop Ioan Răspunde

  Ce va mirati Domnilor?? Este al lui Berceanu.Cine se poate “urina” (sa nu ma exprim altfel) contra vintului?? Acela nu mai are saptamina viitoare scaunul caldut sub fund.

 4. SABOU MARCELA Răspunde

  Ma bucur ca se semnaleaza acesta situatie.
  Aceeasi poluare este si pe strada Emil Racovita, in plus in fiecare dimineata vine un miros toxic chiar de pe strada Emil Racovita colt cubic, unde se ard materiale toxice intr-o hala improvizata, oricum, ceva dubios se desfasoara acolo si suntem cu ochii pe ei, urmeaza sa sesizam autoritatile cat mai repede.

 5. jean valjan Răspunde

  dar guarda dhe medium de ce tace, sefutul cred ca doarme brrr un istoric al controalelor ar fi interesant domnilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.