Ultima actualizare: azi, 13:55
Locale

Șlagăre de neuitat la Zilele Maghiare Partium

szikorargo02Dacă spunem Mamma Maria sau dacă rostim un grăbit „cichidam” toată lumea știe la ce ne gândim: da, dezvăluim secretul. Cu ocazia celei de-a 15-a ediții a Zilelor Maghiare Partium revine la Satu Mare nenea Korda Gyuri și mult iubita sa Klárika, iar Szikora Robi își pregătește deja chitara pentru un autentic concert cichidam.

Korda Gyuri și Balázs Klári se reîntorc la Satu Mare cu ocazia Zilelor Maghiare Partium după ce, în anul 2013, au „tulburat” întreaga Grădină a Romei în prezența unui public care atârna chiar și de pe copaci. La fel urmează să fie și în acest an, așa că, vă sfătuim să vă ocupați din timp locurile pe data de 27 august, ora 19.00. Nenea Gyuri și Klárika vor demonstra că vechile slagăre sunt la fel de îndrăgite chiar și în secolul XXI.

Cei care îndrăgesc melodiile mai ușoare, sunt așteptați pe data de 26 august în Piața 25 Octombrie când Szikora Robi și R-Go ne vor cânta celebrele lor melodii reînviind atmosfera vremurilor de odinioară.

Iar dacă toate acestea nu s-ar dovedi suficiente și dacă am râvni după o atmosferă rockabilly avem o ofertă de nerespins pe data de 28 august, ora 18.00 în Grădina Romei. La scena mare plasată aici va evolua formația Dolly Roll în frunte cu veșnic tânăra Dolly. 29 de ani de carieră, 27 de discuri, peste 5.000.000 de discuri vândute, 12 discuri de aur, 13 de platină, 1 de diamant și nenumărate concerte excepționale. În fond, sunt nenumărate hiturile care se leagă de formația Dolly Roll, astfel, cei care vor fi prezenți în Grădina Romei, vor avea parte de o adevărată cavalcadă de șlagăre.

Sursa: PMN

rgo

14 comentarii

 1. Jurnalistu' lu' Peste Răspunde

  “kombine, kombine a csipkes kombine” cu dedicatie pentru gabor kereskeny care va dansa cu pataki csaba in ritm de salsa.

  • M Răspunde

   las’ ca a dansat destul Dorel cu Adi, sa mai danseze si altii, mai ales ca acest eveniment este organizat din bani proveniti de la sponosori, nu din bani publici. Aialalti au inventat orice numai sa fie petrecere in fiecare saptamana, normal ca s-a cheltuit din banii nostri.

 2. mama lui Adi.... Răspunde

  @M:acum nu sunt banii nostri!!! I-a adus cu galetusa K.Gabor si-a lui ceata.Eu nu inteleg de ce va sare tandara cand e vorba de unguri.In rest orice spunem despre romani e valabil,pot fi blamati,facuti in fel si chip etc.Eu nu ma indoiesc de dreptul ungurilor de-a sarbatori tot ce viseaza peste noapte.Dar de ce cand noi sarbatorim,si o facem prost,din cauza celor ce ne conduc,toti ungurii isi ridica coada asteptand magarii din pusta sa raga pe teme hortiste!

 3. Djungo Răspunde

  Eu nu am auzit in viata mea de aceste supervedete. Scuzati-ma ca sunt asa inculta. Poate urc si eu intr-un copac cu restul ciorilor ,sa-i vad.

 4. mirela Răspunde

  RUSINE KERESKENI DIN BANI PUBLICI FACI SPECTACOLE DOAR PTR MAGHIARI!!!

 5. Valahu Răspunde

  Scarbe HORTISTE ,MIGRATORI ,plozi de CIOCIOLINE.

  • M Răspunde

   Poftim fratele meu de nationalitate romana, care esti un pic incult, probabil si fara scoala. oricum daca ai fi trecut pe la scoala ai fi invatat istoria falsa scrisa de comunisti.
   Hai sa vedem oare cine a migrat in frumosul nostru oras Satu Mare: https://ro.wikipedia.org/wiki/Satu_Mare#Demografie

   Verifica cu atentie datele, vezi cum ati fost importati de fratele Ceausescu in Ardeal din Moldova si Oltenia. Dar lasa, injura cat poti, ca vor veni afganii si sirienii si se vor comporta exact ca voi, in momentul cand vor fi in majoritate (max 50 de ani, astia nu sunt lenesi sa faca copii) vor sterge pamantul cu toata europa, vor spune si ei ca asta e pamantul lor.
   Revenind, te rog documenteaza-te si daca se poate din carti straine, nu din cele scoase in timpul sau dupa comunism.

   • Ion Răspunde

    M – astia de care vorbesti tu, sunt urmasii vostri. Ei urmeaza, ciclic, dupa huni, avari si unguri. Veniti din aceleasi locuri, cu aceleasi gene si obiceiuri, va ia cate o mie de ani sa va adaptati in Europa. Da nu-i problema ca noi vom fi aici si peste o mie de ani ca sa va civilizam

    • M Răspunde

     Ioane da unde a fost familia ta inainte de 1940? ca in Satu Mare au fost doar János, nici decum Ioan.

     • Ion

      Bunicul a fost Ioan pana in 1940, cand a devenit brusc… Janos. A revenit la Ioan in 1945 si Ioan a si murit, fie iertat.

   • @M Răspunde

    Din 1880 pana in 1920 foarte putini romani aveau curajul sa-si declare nationalitatea pentru ca romanilor nu l-i se recunosteau drepturile si nici nu puteau studia in limba romana deci clar ca orice functie publica era detinuta doar de etnia maghiara astfel ca romanii se declarau maghiari.Dupa primul razboi mondial romanii au inceput sa-si declare nationalitatea astfel observam o crestere semnificativa a romanilor.In 1940 urmeaza o noua etapa de maghiarizare a romanilor fortata de regimul horyst,procentul acestora scazand din nou aproape de zero. Daca privim tabelul demografic al orasului observam ca tiganii practic nici nu existau,desi numarul acestora era mai mare decat al etniei maghiare insa acestia erau considerati maghiari,exact ca si acum dealtfel!Populatia maghiara din judetul Satu Mare estimata la aprox.113000 este o cifra ireala din moment ce tiganii s-au declarat doar 17000(doar in municipiul Satu Mare sunt in jur de 7-8 mii!!)deci daca numaram toti tiganii din judet sunt aprox.50 de mii iar maghiarii mai putini cu vreo 30-40 de mii,in jur de 60 de mii daca calculam si majoritatea svabilor care se declara maghiari(in tot judetul)!!Import de moldoveni si olteni in ARDEAL??Poate la tine-n familie!Sa nu uitam insa faptul ca localitatile Bogdand,Dobra,Orasu Nou si alte cateva sunt colonii de maghiari din zona Debrecen-Nyiregyhaza.

    • M Răspunde

     Cat timp invatam istoria scrisa la comanda de tovarasul Nicolae, nu vom sti niciodata adevarul. Daca pt toate ai un raspuns care neaga afirmatiile mele, cum explici numele localitatilor din Ardeal care in maghiara au o semnificatie reala, iar numele acestor localitati in lb romana este o traducere fortata si haioasa. Incearca, intreaba pe cineva care stie si maghiara si romana, sa vezi ce funny au tradus comunistii numele localitatilor maghiare.

   • mamalui Adi.... Răspunde

    @M:fiule ce sa-ti spun,am constatat ca toti fratii lui Atilla s-au nascut -dupa capul tu -in Ardeal!Vezi ce primitori eram?Le-am spus :bine ati venit !
    Du-te mai si fa penitente,plina-i lumea de aiuriti!!!

    • M Răspunde

     I-a intreaba-ti bunicii, sau alti romani batrani cum a fost cand nea Ceau le-a dat locuinte pe gratis numai sa vina in SM sa dizolve majoritatea maghiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Peste 40 de pompieri au fost avansaţi în grad

În conformitate cu legislația specifică, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor la termen,...

Închide