Ultima actualizare: azi, 10:27
Locale

Ambrozia a invadat judeţul. Bekessy: Sunt tot mai mulţi bolnavi!

ambroziaAmbrozia, cunoscută în termeni populari iarba pârloagelor, a invadat judeţul Satu Mare, numărul persoanelor alergice care apelează la medici fiind din ce în ce mai mare. Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, spune că este nevoie de o acţiune organizată la nivelul întregului pentru combaterea acestei plante şi doar două primării, Satu Mare şi Negreşti Oaş, au hotărâri prin care obligă proprietarii de terenuri să şi le cureţe.

“Polenul este periculos. Înainte de a înflori ar trebui o acţiune amplă de cosire la nivel judeţean. Medicii se plâng că din ce în ce mai mulţi bolnavi vin cu simptome de alergie cauzate de iarba pârloagelor. Dacă până acum în zona Careiului au fost oameni care s-au adresat medicilor, acum  şi în zona Negreştiului este din ce în ce mai mult”, a declarat Bekessy.

Din cauza faptului că nu au fost luate măsuri din timp, iarba ce vine din vestul Europei a ajuns până la Iaşi, şi afectează foarte mult şi judeţele învecinate.

Pe an ce trece aria de răspânire este tot mai mare, planta putând fi combătută doar în urma unor acţiuni bine organizate la nivel central. Elisabeta Bekessy trimite anual Mnisterului Mediului o solicitare de a emite un act normativ pentru obligarea autorităţilor şi a propritarilor de terenuri, dar încă nu a primit niciun răspuns favorabil.

 

10 comentarii

 1. Sorin Răspunde

  Am vazut, incredibil, in piata, la un florar, ornamente de buchet cu flori de ambrosie!!! Iar hotararea care obliga satmarenii sa ia masuri contra ambrosiei e total inutila. Vreau sa vad si eu pe cineva care taie ambrosia ca e hotarare de consiliu local. Cine din primarie urmareste punerea in aplicare a hotararii? Nu va mai tineti de gluma, doamna Bekessy! Dealtfel am tot respectul pentru dv

 2. cetațean Răspunde

  ESTE CUMPLIT pentru cei alergici !!!! Medicamentele sunt foarte scumpe dar le luăm degeaba pt că nu este distrusă cauza bolii, adică AMBROZIA!!!!!!!!

 3. vasi Răspunde

  demisia prefektus BUD!

 4. cetatean alergic Răspunde

  Se stie ca este o mare invazie la aceasta planta, dar totusi fapte pentru curatararea sau starpirea acestei plante nu se vad!!!!! De ce?Pe strada Vulturului intre cartierul social si cazarma este un spatiu liber cu un focar de infectie de fel si fel de plante printre care se afla si ambrozia pe langa aceasta zona alt loc este si zona garii intre sine

 5. Hasan Răspunde

  În Ungaria este planta interzisă,pe domeniul cărui cetățean se găsește este amendat drastic!!!!!!

 6. escape Răspunde

  Nu uita ca in Ungaria si mentalitatea oamenilor e diferit. Acolo nu exista asa miserupism ca la noi.
  De 2-3 saptamani stateam la rosu la calea ferata inainte de Botiz. In fata mea era o masina cu un “domn” si o cucoana. Cand a pornit randul, “cucoana” a aruncat prin geam ambalajul croasantului, pe care manca. Nici nu reveneam din surprindere/mahnie, arunca hartia si soferul pe carosabil….. acuma sincer, credeti ca acesti TARANI ajung acasa si vor cosi ambrozia din ograda :(((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.