Ultima actualizare: azi, 19:11
Locale

Cum boicotează Garda Forestieră oprirea furtului pădurilor. Caz concret la Satu Mare (FOTO)

tir-lemne-satu-mare-3Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pădurile sunt tăiate ilegal cu complicitatea celor care ar trebui să le păzească. Un caz cât se poate re revoltător s-a petrecut sâmbătă seara în Satu Mare.

Poliţiştii au oprit pentru control, pe str. Botizului, un TIR plin cu lemne, condus de un bărbat de 49 de ani, constatând că numerele de înmatrculare de pe avizele de însoţire a lemnului nu corespund cu cele de pe autotren. Cum poliţiştii nu au competenţa în a măsura cantitatea de lemne, au apelat la Garda Forestieră. Sosit la faţa locului, un lucrător al Gărzii Forestiere, după ce a văzut despre ce este vorba, a plecat pur şi simplu, şi a spus că aceasta nu este treaba lui. Trebuie precizat că proprietarul TIR-ului şi al lemnelor este un om de afaeri din Certeze, cunoscut autorităţilor.
Astfel, poliţiştii au rămas în stradă cu un peridoc plin de lemne, fără să îl poată verifica. Oamenii legii nu s-au lăsat, şi au sunat la Ocolul Silvic, astfel că la faţa locului a ajuns, după câteva ore, un pădurar care şi-a făcut meseria.

Acesta a stabilit că este vorba despre o cantitate de 15,9 m³ lemn de esență fag, după care poliţiştii au confiscat materialul lemnos.

“În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că numerele de înmatriculare înscrise în avizele de însoțire prezentate de conducătorul auto nu corespund cu numerele de înmatriculare ale vehiculelor cu care se efectua transportul materialului lemnos. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 cu o amendă în valoare de 2000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Satu Mare”, a precizat Poliţia Satu Mare.

Acest caz nu este unul singular. Poliția oprește tot timpul camioane pentru verificare. Cele mai multe furturi de lemn se fac pe timp de noapte, dar Ocolul Silvic nu are pădurar de serviciu pe timp de noapte şi de multe ori aceştia răspund la solicitări de abia a doua zi. Astfel, lemnele sunt reţinute, poliţiştii care fac cercetări sunt chemaţi din timpul liber pentru a finaliza cercetările.

3 comentarii

  1. Fara Cap Răspunde

    Da acuma ii duminica seara.

  2. radu Răspunde

    de ce va e frica si nu spueti numele celui de la garda forestiera?

  3. lulu Răspunde

    Directoraşul afacerist şi iubăreţ de la Apaserv, Dănuţ Stejeran îţi plimbă noua amantă pe bani noştri, ai sătmărenilor prin ţară mai exact la Bucale. De miercuri, că aici cam se respectă Steji, este plecat în delegaţie ….noua lui amantă de la Apaserv. Spunem nouă, deoarece a mai avut câteva în instituţie de când este directoraş. Reţeta se pare că este aceeaşi: de fiecare dată, pe bani noştri, ai sătmărenilor, directorul Stejeran îşi pune ochii pe o domniţă, de regulă blondă, cu care cheltuie bani Apaservului prin ţară şi străinătate, în delegaţii în special la ARA si ANRSC, dar şi afară. Se pare că la Steji îi plac parfumele scumpe pe care le cumpără pentru iubitele sale pe aceeaşi bani ai Apaservului. Normal că nu îşi face probleme deoarece se laudă că l-a prostit pe Kereskeni că o să de-a sponsorizare la CSM şi Olimpia 30.000 de lei şi că o să-l ducă în câteva deplasări şi pe Gabor cu care va servi nişte băuturi fine. Numai că surprize, surprize la un spriţ a zis că ce crede prostul de Gabor, că o să dau bani la sport, lasă că face el cumva, să intre în presă şi apoi mă voi scuza că nu mai pot da , că se va face tam-tam. Zis şi făcut, subiectul a ajuns în presă. Şi ca de obicei Steji iese băiat fain, până când?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.