Ultima actualizare: azi, 19:29
Locale

Draxlmaier Satu Mare, cele mai mici salarii din grup. Mesajul liderului de sindicat către muncitori

Draxlmaier Satu Mare (20)Angajații Draxlmaier Satu Mare au cele mai mici salarii din tot grupul de firma din toată Europa de Est, inclusiv din România. Vicepreşedintele Sindicatului din Cablaje de la fabrica din Piteşti, Gheorghiţă Bica, spune că salariații de la Pitești sau Timișoara au salarii sensibil mai mari decât cei din Satu Mare. Și acest lucru se datorează, în mare măsură, faptului că în acele fabrici există un sindicat care a putut negocia un contract colectiv de muncă mai bun decât a celui existent pentru angajații din Satu Mare.

În acest context, Gheorghiță Bica le-a transmis angajaților de la Draxlmaier Satu Mare un mesaj prin care-i îndemna la unitate.

”Angajați ai Draxlmaier Satu Mare. Ați întrat în Europa cu salarii de mizerie la o multinațională cum este Draxlmaier. Arătați și dovediți că nu și-au găsit sclavii în România care să lucrze pe salarii de mizerie. Spuneți STOP abuzurilor, STOP umiliței salariale!

Organizația sindicală din care fac parte și eu a fost solicitată de angajați ai Drm Satu Mare cu ceva timp în urmă, nemulțumiți de condițiile de muncă din firmă, de salariile mici, mult sub ale firmelor din grupul Drexlmaier unde există sindicate, de normele de muncă, de modul cum sunt tratați la locul de muncă de către șefi lor , de abuzurile directe și indirecte privind drepturile la locul de muncă, de securitatea și sănătatea în muncă deficitară, protecția socială ca inexistentă, lipsa salariilor compensatorii în caz de concediere individuală sau colectivă, costrângerea angajaților de a efectua ore suplimentare are ca primă cauză salariile mici oferite de angajator. 

Multe dintre aceste aspecte au fost relatate pe larg și de mass-media din Satu Mare, cât și pe diverse sate-urii de știri . Am venit cu bună credință în ajutorul angajaților Drm Satu Mare, în semn de Solidaritate Sindicală și Umană. Au aderat un nr semnificativ de angajați la sindicat, începând de anul trecut . Însă, încă de la început, au fost supuși și sunt supuși la diferit presiuni din partea reprezentanților angajatilor, sefilor de echipă, maiștrilor, sefilor de secții, cu acordul “tacit” al conducerii companiei . Având în vedere prezența Sindicatului în firmă, îi sperie pe mulți cu functii de conducere care au făcut abuzuri asupra muncitorilor, tratându-i ca pe niște ” sclavi”, dar nu în ultimul rând, reprezentanții angajaților, care vor fi ca și inexistenți, ne mai având calitatea prevăzută de lege de a negocia Contractul Colectiv de Muncă. Din păcate, actualul Contract Colectiv de Muncă, ( care va expira la început anului viitor  sau va fi negociat mai devreme dacă situația o va impune ) a fost negociat de reprezentanții salariaților, acesta fiind în defavoarea angajaților și la limita legii.
Angajatule: Tu ești Sindicatul, nu obiect cumpărabil! Ești Angajat și Nu “Sclav!”…

În speranța că presiunile și atitudinea antisindicală va înceta la Drm S. Mare și că Dialogul Social dintre Sindicat și Conducerea DRM SATU MARE, bazat pe respect și bună credință le va lua locul, reafirm încă odată că Organizația Sindicală va apăra întotdeauna drepturile și interesele membrilor săi. 

Angajați ai DRM SATU MARE: SPUNEȚI STOP ABUZURILOR !!! STOP UMILINȚEI SALARIALE !!! Alăturați-vă colegilor dvs membri de sindicat și complectați adeziuni de înscriere în Sindicat.

ANGAJAȚI AI DRAXLMAIER, MEMBRI DE SINDICAT DIN S. MARE , PITEȘTI , TIMIȘOARA , CODLEA ȘI HUNEDOARA : UNITATE ȘI SOLIDARITATE !!!”, se arată în mesajul transmis de Gheorghiță Bica angajaților de la fabrica din Satu Mare. 

10 comentarii

 1. fost angajat Răspunde

  Buna ziua intradevar la drm satu mare este cel mai mic salariu din grupul drm. In satu mare salariu este de 1440 de lei in schim la fabrica din pitesti cu este cu circa 600 de lei mai mult, in conditiile in care drm satu mare este de circa 3 ori mai mare. In concluzie conducerea fabricii si asa zisi reprezentanti ai salariatilor isi bat joc de acei oameni care lucreaza acolo. Va si spun cum…. sunt niste reprezentanti ai salariatilor pusi de forma acolo cica ca sa apere muncitorii dar va dati seama ca numai asta nu fac, dar incet incet deja drm este cam in criza din aceasta cauza. Pentru ca este nevoie mare de oameni pentru proiectele actuale si cele care urmeaza sa vina in drm si nu mai prea sunt sclavi cine sa faca munca de jos. In total in firma drm satu mare mai este nevoie de circa 1500 de oameni numai ca nu prea se mai inghesuie lumea la porti, din aceasta cauza prin toate satele impart afise cu gi group care angajeaza pentru drm. Numai ca ghinion nimeni nu mai vrea sa vina…… Iar asa zici reprezentanti ai salariatilor impreuna cu sefi iau salarii foarte mari iar la angajati le spun ca nu sunt bani. Drm satu mare este deja ca titanicul lovit care ia apa deja nu mai are mult…….

  • Yo Răspunde

   Nu este adevarat!! DMM Draexlmaier Macedonia plateste muncitorii cu un salar de 150 € si nu 300 si cv ca un SM deci ce vbm aici???

   • marius Răspunde

    Bun dar Macedonia nu e membru al uniuni europene…imagineaza-ti ca un pachet de tigari acolo e 2 lei si la noi 16. Noi in Romania avem preturi de uniunea europeana dar salarii…mai greu.

 2. muncitor Răspunde

  buna ziua.da salariu e mic,dar nu numai la drexlmaier,oriunde mergi la o fabrica din sm,e aproape aceasi salar.dif.maxim de 50 sau 100lei.si asta pentru ca firmele se inteleg intre ei,fac cartel.acuma oricare fabrica din sm,are nevoie de oameni,zollner,anvis, gp sofa,autonet etc,si nu e vb de zeci de persoane,daca vor sa aiba oameni,trebuie sa mareasca salariile.

  • Norick Răspunde

   Despre ce “cartel” vorbesti ? Asta se numeste piata deschisa si este absolut normal intr-o societate civilizata. Salariile sunt mici? Este adevarat , dar nici o firma nu investeste bani pentru muncitorii lui. Un singur lucru il intereseaza:profitul(pe langa cifra de afaceri).
   Asa ca degeaba ne huiduim si asa noi trebuie sa le multumim pentru investitii,scolarizari,aparate,scule etc.etc.:-)
   P.S. poti refuza sa lucrezi la ei-indiferent de numele firmei – si sa mergi la o firma autohtona ,unde salariile sunt mult mai mari , si se plateste corect CAS-ul si altele… 😛 😀
   Nemaivorbind de lucru’la negru…;-)

   • muncitor Răspunde

    Nu investesc in oameni???pai atunci sa nu angajeze!!!.o firma daca vrea sa aiba oameni atunci nu cu vorbe se trage,ci cu bani!!!.ca de vorbe primim destul!!!ca doar pe oameni banii il motiveza nu?.asa e si in societate,vrei lucru ca lumea?plateste-l!!!.

    • Norick Răspunde

     Eu sunt pe partea ta , dar realitatea este ce am scris mai sus… 😉
     Nu-mi convine , dar asta-i realitatea 😛

 3. topu Răspunde

  javre ce sunteti DRM

 4. Fara Cap Răspunde

  Luna si articolul cu Draxlmaier, zici ca ii singura firma din Satu Mare.

 5. john Răspunde

  afise pe la scari de blocuri ca angajati ,da cine dracu credeti ca mai merge la voi sa lucreze ca tot satmarul stie de conditiile de lucru secol 19.va trebuie angajati noi? luati-va gandul.ftv in g.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.