Ultima actualizare: azi, 22:48
Locale

Operațiune dificilă. Pompierii l-au scos din pământ după trei ore! (FOTO)

interventie-pompieri-satu-mare-oar-1Pompierii sătmăreni au reușit să îl scoată pe muncitorul care era prins până la brâu de un mal de pământ după trei ore. Intervenția a fost dificilă din cauya faptului că bărbatul era la o adâncime de patru metri și risca să se prăbușească tot malul atât peste el cât și peste salvatori.

Azi, în jurul orei 15:27, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost informat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre faptul că în localitatea Oar, un bărbat, în varstă de aproximativ 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri, după ce pământul s-a surpat peste el, în timp ce executa săpături la o canalizare.
Aflandu-se in incapacitatea de a se autoevacua, colegii bărbatului au solicitat intervenţia pompierilor militari.      
Un echipaj de descarcerare, şi două echipaje SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat de urgenţă la locul indicat.
La faţa locului s-a deplasat şi (î) inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, domnul Colonel Dima Nicolae, care a preluat conducerea intervenţiei.
Misiunea de extragere a victimei de sub dărâmături a fost deosebit de dificilă deoarece exista riscul ca pereţii şanţului, deşi consolidaţi temporar de pompieri, să se surpe, punând în pericol şi viaţa salvatorilor.
Plutonierul major Moş Olimpiu, pentru care a fi salvator este un mod de viaţă şi nu doar o meserie, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit, ajutat desigur de către  echipajele de interventie, să iasă la suprafaţă cu victima.
După o evaluare medicală s-a ajuns la concluzia că bărbatul prezenta multiple contuzii în urma strivirii, iar după acordarea primului ajutor medical a fost transportat în cel mai scurt timp la Unitatea Primiri Urgenţe din Satu Mare.

 Sursa: ISU Satu Mare

2 comentarii

 1. Fara Cap Răspunde

  “DĂRÂMĂTÚRĂ, dărâmături, s. f. 1. Zid, clădire dărâmată; ruină. ♦ Material căzut, surpat dintr-o clădire în ruină. 2. (La pl.) Crengi de copaci rupte și doborâte la pământ; vreascuri. 3. (Fam.) Epitet depreciativ dat unui animal sau unui om slăbănog.”

  http://bfy.tw/7iqk

 2. ioan Răspunde

  Ma tot minunez si nu pricep ce-i in capul celor care efectueaza astfel de lucrari.
  Lunar se prezinta la televiziuni accidente de acest fel si cu toate astea oamenii lucreaza mai departe in adincituri facute in pamint, fara sa aiba malurile protejate contra surparii.
  Omul se deosebeste de animal prin faptul ca judeca si de la judecata se trage munca si creatia si evolutia lui.
  La romani parca omul nu judeca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.