Ultima actualizare: azi, 18:31
Locale

Peste 2000 de copii din Satu Mare nu sunt vaccinaţi

vaccin bebelusDirectorul Direcției de Sănătate Public Satu Mare, Dan Cojoc, a prezentat în ședința de astăzi a Colegiului Prefectural un raport al vaccinărilor efectuate la copii, din care reiese că peste 2000 nu au fost imunizați.

DSP a demarat anul 2016 cu un număr de copii restanţieri la diferite produse imunologice între 371 la produsul imunologie împotriva rujeolei, rubeolei şi parotiditei epidemice şi 2335 la grupele de vârsă 2, 4, 11, 12 luni, respectiv 5-7 ani, situaţie determinată de neprezentarea de către părinţi şi aparţinători la şedinţele de vaccinare anunţate de către reţeaua medicină de familie, atitudine justificată de neîncrederea în imunizare, neglijenţă, considerente religioase, educaţie sanitară deficitară.

Potrivit acestuia, acoperire vaccinala este de 96.04% în ce priveşte profilaxia tuberculozei; 84.18% la profilaxia hepatitei B; 67.19 % la profilaxia difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si influenzei; şi 92,09% la profilaxia rujeolei, rubeolei, parotiditei epidemice.
S-au înregistrat acoperiri vaccinale mai scăzute în mediul rural determinate de structura populaţiei (indeosebi în colectivităţile de rromi), migraţiei tinerelor familii care locuiesc interval lung de timp în strainătate şi nu respectă calendarul de imunizare al ţării noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Trei accidente în mai puţin de 24 de ore: 7 răniţi!

Polițiștii rutieri au fost solicitați  să intervină pentru soluționarea a trei accidente rutiere petrecute pe raza județului. Primul dintre ele...

Închide