Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Protestul transportatorilor sătmăreni. Drumul spre Livada, blocat pe o parte (FOTO)

protest RCA Satu Mare2DN 19, Satu Mare-Livada este blocat la această oră din cauza protestului transportatorilor sătmăreni față de scumpirea nejustificată, spun ei, a ploțițelor RCA.

”Suntem nemulțumiți de clasa politică pentru că fuge de responsabilitate. Suntem nemulțumiți de activitatea Guvernului care a lăsat frâu liber companiilor de asigurări să mărească nejustificat prețul la RCA. Suntem aici pentru a protesta împotriva companiilor de asigurări care jegmănesc transporatorii. Vrem să scadă taxa RCA la nivelul la care a fost propus, pentru că asta e munca noastră, activitatea noastră principală, de aici ne câștigăm existența. Dar datorită firmelor care au crescut prețul la RCA, în mod nejustificat, și asta s-a întâmplat numai și numai cu acordul ASF-ului, a Guvernului în speță, pentru că el a dat frâu liber acestor companii de asigurări, ceea ce pe noi ne-a dus într-o zonă a falimentului … Eu am plătit în februarie un RCA de 5.600 de lei, iar la același camion acuma trebuie să plătesc în jur de 10.000 de lei”, a declarat Ioan Deac, reprezentantul unei firme de transport.

Circa 30 de camioane de mare tonaj se deplasează cu viteză foarte mică înspre Livada. În urma loc s-a format o coloană de mașini de aproximativ 5 km deoarece este foarte greu să fie depășită întreaga coloană de Tir-uri ale protestatarilor.

Tir-urile vor intoarce în sensul giratoriu din centrul orașului Livada după care vor reveni la Satu Mare, astfel că în orele următoare va fi blocat celălalt sens, dinspre Livada spre municipiul reședință de județ.

De asemenea, protestatarii vor să tranverseze cu Tir-urile tot orașul astfel că, în doar câteva ore, circulația pe strada Botizului – Podul Decebal – Drumul Careiului va fi practic paralizată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.