Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Rablă abandonată, amendată pentru rovinietă. Ce spun proprietarii (FOTO)

rablaSituaţie incredibilă în Satu Mare. Proprietarii unei Dacii vechi au fost amendaţi pentru că au circulat fără rovinietă. Doar că maşina surprinsă de camerele Companiei Naţionale de Drumuri este de fapt o rablă abandonată de aproape 15 ani. Acum proprietarii Daciei trebuie să-și facă dreptate în instanță pentru că un soft, care a costat câteva milioane de euro, nu a reușit să citească corect numărul de înmatriculare al mașinii. 

Bătrâna Dacie zace abandonată pe terenul unei firme din Satu Mare de aproape 15 ani, roasă de rugină și fără o roată. Angajații firmei au demonstrat chiar că unele uși nici măcar nu pot fi deschise.

Soft-ul Companiei Naționale de Drumuri spun că mașina circulă, și chiar a ieșit din Satu Mare, deși angajații firmei au demonstrat în fața reporterilor de la Antena 1 că nu pornește.

Unul dintre angajații firmei, Andor Hamza, spune că este angajat la această firmă de 13 ani, și de când este el acolo nu a văzut mașina mișcată din loc.

Administratorii firmei au fost anunțați de Compania Naţională de Drumuri că trebuie să plătească o amendă de 250 de lei deoarece rabla a fost surprinsă pe șosele de camerele de supraveghere ale companiei fără rovinietă.

Angajații firmei spun că era o situație și mai interesantă dacă mașina era surprinsă și de radarele poliției rutiere sătmărene.

Administratorii firmei au contactat Compania Națională de Drumuri care le-au recomandat să dea statul în judecată pentru a anula amenda. Se pare că greșeala a fost provocată de soft-ul care identifică plăcuțele de înmatriculare.

Interesant este faptul că în ultimii 10 ani, Compania Națională de Drumuri a încasat peste 8 miliarde de lei doar din amenzile pentru rovinietă, bani care, din ce putem constata toți, nu se regăsesc în drumuri.

4 comentarii

 1. Unu' Răspunde

  8 miliarde de lei încasați doar din amenzi???
  Păi atunci cât adună din plata rovinietei?
  Asta înseamnă că în medie, în fiecare an, CN(A)ADNR ăncasează peste 170 milioane de euro numai din amenzi, adică cam cât doă centuri ca și cea a sătmarului!

 2. Karlos Răspunde

  pai daca-s fraieri , foarte bine , este un spil vechi sa umbli cu numere luate de pe masini abandonate… baietasii stiu de ce …

 3. dorin Răspunde

  De 15 ani nu au radiat-o din circulatie? Mari fraieri. Sa plateasca.

 4. oare Răspunde

  Sigur este cu impozitul platit la zi.
  Pana nu demult chiar langa ANAF au zacut ani de zile niste rable cu numerele pe ele, probabil “ridicate in vederea confiscarii” si uitate acolo. Asa intelege statul roman sa valorifice orice ridica si confisca, in loc sa le vanda urgent si in cazul in care proprietarul castiga ii restituie banii incasati, le tine cu anii prin tot felul de curti, in care se degradeaza rapid si recupereaza, ca de obicei, praful de pe toba.
  Mai sunt si prin oras tot felul de rable care zac de ani de zile si pentru care nu se gasesc solutii legale, poate le gasim si pe ele “zburdand pe drumurile tarii fara vigneta”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.