Ultima actualizare: azi, 13:08

Locale

Razie a polițiștilor sătmăreni în târguri. Amenzi aplicate și bunuri confiscate

razie-politieRazie a polițiștilor sătmăreni în târgurile din județul Satu Mare. Polițiștii sătmăreni au desfășurat, la finele săptămânii trecute, activități în baza Planului de acțiune derulat la nivel național, care a avut ca scop asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă desfăşurate în pieţe, târguri, oboare şi zona adiacentă acestora.

Astfel, au fost organizate acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, în cu implicarea efectivelor din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalităţii economice şi poliţie transporturi. În urma activităţilor desfăşurate pe raza județului, au fost întocmite trei dosare penale și au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale, pentru fapte care  contravin  Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice dar și altor acte normative. Valoarea amenzilor aplicate a depășit  25.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare de  3.900 lei.

Polițiștii  Biroului Poliţiei de Ordine Publică Carei, în cooperare cu  jandarmii din Carei, au identificat în Piața Agroalimentară un bărbat de 32 de ani, din  Carei, care deținea într-un dulap metalic din hala de produse lactate, cantitatea de 231 pachete de țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, evaluate la aproximativ 2300 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.