Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

În Sălaj se poate. Mașini înmatriculate fără taxă

Taxa_autoÎn judeţul Sălaj, zilele trecute a fost realizată prima înmatriculare fără taxă. Magistraţii Tribunalului Sălaj au hotărât să oblige Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV)  din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj să înmatriculeze un autoturism fără plata timbrului de mediu. Aceasta este prima decizie de acest fel luată de instanţa sălăjeană, după ce Curtea Europeană de Justiţie a declat taxa ilegală.

Povestea acestui dosar a început în luna martie, când o sălăjeancă a chemat în judecată SPCRPCÎV Sălaj, solicitând înmatricularea unui Volkswagen 2DM, fără plata timbrului de mediu. În urmă cu câteva zile, Tribunalul Sălaj s-a pronunţat, obligându-i pe funcţionarii Serviciului să pună în circulaţie respectivul autoturism.

Șeful SPCRPCÎV Sălaj a declarat că se aşteaptă ca tot mai multe persoane să solicite înmatricularea fără plata respectivei taxe.

”Deocamdată, în Sălaj a fost realizată o singură înmatriculare de acest fel, însă mai avem în jur de 50 de cereri, ”, a precizat Stanciu, subliniind că, la acest capitol, Sălajul este codaş în ţară. „În timp ce în alte judeţe, această practică are vechime, la  noi abia acum a început. Situaţia este derminată poate şi de lipsa de informare, dar şi de faptul că în Sălaj se aduc maşini ieftine, cu taxe mici”, a mai spus sursa citată.

Timbrul de mediu a fost declarat ilegal în luna iunie a acestui an de către Curtea Europeană de Justiţie. Acest lucru înseamnă că persoanele care intenţionează să îşi înmatriculeze autovehiculele o pot face fără a mai achita această taxă, în timp ce proprietarii care au plătit-o după 15 martie 2013 îşi pot cere banii înapoi, în instanţă.

Ministerul Mediului a anunţat încă din iulie constituirea unui  nou grup de lucru care să analizeze eventuala modificare a legislaţiei actuale, în concordanţă cu reglementările naţionale şi europene în vigoare.

Sursa: magazinsalajan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.