Ultima actualizare: azi, 17:51
Locale

Sătmărenii au cerut ca podurile de la Mărtineşti să rămână

blonde-avalanche-satu-mare-12Mai mulţi sătmăreni le-au sugerat autorităţilor locale că ar fi bine ca podurile ridicate de militari săptămâna trecută la Mărtineşti să rămână şi să fie utilizate pentru trecerea Someşului. Anunţul a fost făcut de prefectul Radu Bud, care a afirmat la şedinţa Colegiului Prefectual că simularea Blonde Avalanche, care a prevăzut ridicarea a două poduri peste Someş, a fost un adevărat succes.

„Mulţi au zis, mai în glumă mai în serios, că podurile ar trebui să rămână”, a spus prefectul.

Podurile erau plutitoare, peste ele putând trece inclusiv camioanele Armatei.

De altfel, sătmărenii au postat astfel de comentarii şi pe PortalSM. Unii au spus că ar trebui luat serios  în calcul montarea unui astfel de pod provizoriu, iar alţii au scris că ar fi suficient unul mic, doar pentru biciclişti şi pietoni, în condiţiile în care podul Decebal este cu adevărat periculos.

2 comentarii

  1. exista si in alte tari Răspunde

    Un astfel de pod exista in Italia, in apropiere de Milano si care traverseaza raul Ticino asemanator ca marime Somesului.
    Poate ca in urma acest ui exercitiu de succes este bine, frumos si util sa beneficieze si comunitatile locale. Cred ca si militarii ar fi mult mai mandrii sa stie ca aceste poduri vor dainui cateva zeci de ani!

  2. cârcotaş Răspunde

    La fel putem întreba de ce nu se supraînalţă pilonii de lânga podul de fier pt. a face un pod viabil de pe Botizului pe malul stâng.Aşa provizoriu…este cea mai bună poziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Inflație de candidați la PSD Satu Mare pentru parlamentare

Inflație de candidați PSD. În cursa pentru a ocupa un loc de candidat la alegerile parlamentare din decembrie, din cadrul...

Închide