Ultima actualizare: azi, 17:58

Sport

Simona Pop a lămurit problema cetăţeniei maghiare. Nu m-aș muta din Satu Mare!

Simona-Pop-cu-spadaSimona Pop a vorbit despre problema cererii pentru cetăţenia maghiară, după ce MTI.hu a scris că sportiva încearcă să obţină paşaport ungar. Simona susţine că nu s-a pus problema în niciun moment să aplice pentru cetăţenia maghiară şi nici nu ia acum în calcul să o facă.

Presa maghiară a scris la începutul lunii septembrie că Simona Pop a aplicat pentru cetăţenia ungară. Campioana olimpică a negat la vremea respectivă şi a declarat că jurnaliştii din Ungaria i-au pus vorbe în gură. Invitată de Andru Nenciu la ProSport Live, Simona a lămurit această situaţie.
Campioana olimpică la spadă susţine că a fost deranjată de afirmaţiile făcute în Ungaria, spune că nu ia în calcul să-şi ia şi cetăţenie maghiară şi exclude varianta să plece din ţară. Simona spune că totul a pornit de la acest mesaj de felicitare primit de la premierul Ungariei, Viktor Orban.

”N-am declarat că vreau să-mi iau cetăţenie maghiară. Am primit atunci un mesaj de felicitare în engleză de la premierul Ungariei. M-a întrebat consulul maghiar din România dacă am cetăţenie maghiară şi am zis că nu. M-a întrebat apoi dacă vreau cetăţenie maghiară. Şi am zis că nu, că nu am de ce. Şi din ”nu, nu am de ce să-l iau” s-a transformat în că ”da, vreau să-l iau (n.r. paşaportul maghiar)” Nu vreau să-mi iau, dar chiar dacă aş lua, nu m-aş muta din Satu Mare. Nu pot să plec din ţara mea. M-a deranjat ce s-a scris atunci. Nimeni nu m-a întrebat dacă este adevărat ce s-a scris şi ce nu”, a declarat Simona Pop la ProSport LIVE.

 

2 comentarii

  1. Fara Cap Răspunde

    Cam atata despre pseudo ziarele din Satu Mare si cum se bat in piept pentru fiecare satmarean, gen printesa de satu mare si alte kk-uri: chefi la cutite, romani au talent, etc etc.

    Nu a fost in stare nici un ziar local sa o intrebe pe Simona Pop despre aceasta problema. Frumos

  2. bun simt Răspunde

    Bravo Simona, important este sa fii OM indiferent de culoarea paśaportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.