Ultima actualizare: azi, 09:47
Locale

Un alt accident de muncă la Draxlmaier. Al doilea săptămâna asta

Draxlmaier Satu Mare (29)În decurs de doar câteva zile, la fabrica Draxlmaier s-a produs un nou accident de muncă. Martori oculari susțin că au astăzi văzut o femeie, cu fața însângerată, trecând prin secții spre dispensarul fabricii.

Cel mai probabil, femeia rănită lucra în hala trei și, din câte se pare, a fost lovită din greșeală cu niște capete de cabluri. Cum la capătul unor cabluri sunt niște elemente de metal, acestea i-ar fi spart capul femeii, astfel că sângele i-a curs pe față. Martorii susțin că, de data aceasta, nu au mai văzut nicio ambulanță.

Luni a avut loc un alt accident de muncă când o femeie de 43 de ani a ajuns la spital cu răni după ce pe ea s-a răsturnat un cărucior cu cabluri.

Vicepreşedintele Sindicatului din Cablaje de la fabrica din Piteşti, Gheorghiţă Bica, acuza faptul că aceste accidente se produc din cauza faptului că instructajele periodice nu sunt făcute conform legii.

6 comentarii

 1. Drm Răspunde

  Buna ziua sunt colega de munca cu cristina cea care din pacate a fost implicata in acel accident de luni. Cristina impreuna cu fica ei au fost muncitoare in depozit pana in luna februarie cand au foat mutate in hala 2. Dupa accidentul suferit conducerea a facut tot felul de presiuni asupra ficei cristinei printre care i-a foat pusa in fata o foaie prin caretransferul lor s-ar fi realizat in 5 ianuarie cea ce nu este adevatrat. Alta foia prin care i s-ar fi facut pe o data anterioara accidentului scolarizare cea ce nu s-a facut niciodata. Iar de atunci conducerea tot incearca cu amenintari la adresa ficei cristinei ca o vor da afara daca va face demersuri imotriva fabricii si nu va accepta conditiile lor. Ieri la doua zile de la accident in urma unor presiuni, cristina a fost externata din spital pe motiv ca nu sunt locuri in spital si ca nu au de ce sa o tina acolo, a fost externata deoarece sa nu necesite 3 zile de spitalizare si sa se considere accident de munca. Si continua presiunile asupra familiei. Rusine conducerii drm satu mare. Rog portalsm.ro sa faca publice aceste fapte ce se petrec in aceasta firma

 2. Stresmaier Răspunde

  In urma cu circa 6 saptamani unui muncitor i-a fost trivit un deget de la mana in cu o paleta de scanduri. De asta de ce nu se aude nimic?

 3. Fara Cap Răspunde

  Eu zis sa nu mai munceasca nimeni in DRM si asa nu vor mai fi nici accidente

 4. instructaj Răspunde

  Cu instructaj sau fără accidentele se intâmplă.Totuşi aici nu se intâmplă accidente grave.Omul chiar dacă e instruit nu poate reactiona potrivit la orice eveniment subit ce-i apare in cale.Normal fabrica trebuie să-i despăgubească intr-o măsură multumitoare.Şi nu e normal să fabrici hârtii postfactum după cum nu e usor ca cei responsabili să plătească toate oalele sparte pt. ca si responsabilitatea e afectata de viteza si stringenţa altor nevoi…E greu.Cel mai uşor e să dai vina pe Drexi.

 5. Cristinutza Maria Răspunde

  Si eu am lucrat la drm acum 3 ani,si eu am dat demisia din cauza asta ca nu ii respecta muncitorii.daca am deschis putin gura pt dreptatea mea deja eu am fost cea rea si la sefa si la maistra…ca dara ele erau surori si degeaba a fost evident ca eu am avut dreptate,ele au tinut impreuna…si pe mn mau tratat ca pe un caine de pe strada…dar vad ca si dupa atatia ani nu so schimbat comportamentul celor mai mari…dar Dumnezeu ii sus si pana la urma nu o sa mai lucre nimeni acolo daca asa continua..

 6. Bica Răspunde

  Vă rog contactați-mă la nr de tel 0723837621 . Sunt dispus să îi ofer asistență juridică și să o ajut pe Cristina în orice circumstanță .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bătălie mare în PSD Satu Mare. 12 candidaţi la parlamentare

Bătălie mare în PSD Satu Mare pentru posturile de deputaţi şi senatori. Nu mai puţin de 12 persoane s-au înscris...

Închide