Ultima actualizare: azi, 18:11

Locale

11 partide înscrise în cursa electorală la Satu Mare. Care sunt acestea

becAlegeri parlamentare Satu Mare. Pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 11 decembrie, la Biroul Electoral de Cicumscripție nr. 32 Satu Mare s-au înscris nu mai puțin de 11 partide. Pe lângă cele consacrate, o parte dintre partide sunt nou înființate, în timp ce altele au fost scoase de la naftalină.

Astfel, UDMR, prima formațiunea politică care a depus listele la BEC, are pe primul loc la Senat pe Turos Lorand, urmat, pe a doua poziție de  Gunthner Tiberiu. Pentru Camera Deputaților lista este deschisă de Magyar Lorand, urmat de Erdei D. Istvan și Mihai Găman.

PNL îi propune ca și candidați pe Adrian Albu și Ileana Blidar, la Senat, iar la Camera Deputaților, pe primele două poziții se află Romeo Nicoară și Emilia Enătescu. 

PMP îi are candidați pe Csaki Csongor și Petru Sfitlic, la Senat, și pe Ioan Opriș și Marian Ambrozie, la Camera Deputaților.

Partidul România Unită (PRU) are la Senat, pe primul loc, pe Florica Marchiș, urmată de George Filip, iar la Camera Deputaților, pe primul loc se află Vasile Ciocan, urmat de Sergiu Pop.

ALDE are la Senat pe Marcela Papici urmată de Pinter Joszef, iar la Camera Deputaților pe Ovidiu Silaghi și Adrian Ștef pe primele două locuri.

PSD îi are ca și candidați la Senat pe Gabriel Leş urmat de Gheorghe Marincaş, iar la Camera Deputaţilor pe Ioana Bran și Octavian Petric.

Uniunea Salvați România (USR), candidează pentru prima dată la Satu Mare având candidați la Senat pe Anca Sabou și Eduard Oros, iar la Camera Deputaților, pe primele două locuri se află  Mihai Racu și Adrian Bratosin.

Partidul Noua Românie (PNR) îi propune alegătorilor sătmăreni la Senat pe Cristian But și Ioana Coman, iar la Camera Deputaților pe Andrei Pașca și Teodora Rovas.

Partidul România Mare (PRM) îl are candidat la Senat pe Daniel Ioan Bumb, iar la Camera Deputaților pe Denis Ionel Pop și Vasile Marius Hosu.

Partidul Ecologist Român (PER) îi propune electoratului sătmărean pe Elena Ciorba și Dan Nicolae Burulea, la Senat, și pe Ioan Buda și Rodica Bădescu la Camera Deputaților.

În fine, Alianța Noastră îi are la Senat pe Daniela Sima și Ionel Chircu, iar la Camera Deputaților pe Petrică Buimagă și Mihaela Neagoe. 

19 comentarii

 1. Sătmărean Răspunde

  Succes, PNL!

  • Adina Răspunde

   La cine ?La Dormeo .De ce nu merge la el în Ferentari?Păcat de oamenii de onoare de pe lista.

 2. Lucian Răspunde

  Ma bucur sa vad din nou ca exista PRM in județul nostru! Mult succes!

 3. Lucian Răspunde

  Va felicit dragilor pentru munca depusa si ma bucur nespus ca ati ajuns in acest punct.

  Ati ajuns in acest proiect “Noua Romanie” din simpla dorinta de a face un bine si pentru a le arata tuturor ca daca vrei ca lucrurile sa se schimbe trebuie sa faci un pas in fata si sa dai un exemplu pentru cei din jur care stau pe margine.

  Felicitari inca o data Cristian But, Ioana Coman, Andrei Pașca, Teodora Rovas si intregii echipe de la Satu Mare!

  • maria pahomi Răspunde

   Eu aleg PNR…este singurul partid format din tineri care nu au mai facut politica, care nu accepta traseisti politici, este un partid care se pune in slujba poporului si nu invers….sunt tineri fara antecedente penale sau de coruptie, sunt tineri bine pregatiti profesional, cu cariere de succes, si diplome adevarate, nu cumparate, sau plagiate……tineri care vor ,,O NOUA ROMANIE,,

   • Ion Satmarean Răspunde

    N-am auzit de acesti tineri din PNR. Nu cred sa fie capabili sa faca o figura frumoasa.In afara de familii si ceva prieteni nu-i va vota nimeni.

    • maria pahomi Răspunde

     Nu ati aflat pentru ca massmedia nu a vorbit despre PNR, nu si-au facut timp pentru niste incepatori si pentru ca nu au avut spatiu de partidele mari….. dar e foarte simplu sa-i cunoasteti….accesati pagina lor, cititi platforma politica, vedeti de cine e reprezentat…inca nu e tarziu sa-i cunoasteti…si de ce nu sa-i sustineti intr-un final….eu am incredere in ei…..tinerii sunt viitorul acestei tari.

  • Mama Omida Răspunde

   Din pacate,sansa voastra,a PNR, e nula. La Satu Mare nu veti avea nici macar 500 de voturi.

 4. Augustin Răspunde

  Votez PNR pentru o schimbare reală în politica românească.

 5. Sătmărean Răspunde

  Deoarece cred in valorile liberale, voi vota PNL-ul, singurul reprezentant al dreptei.

 6. Ion Satmarean Răspunde

  Cine voteaza ALDE este antijustitie si-i ofera imunitate lui Silaghi.

 7. Ioana Răspunde

  Cu siguranță PNR! Oameni tineri, noi, cu viziuni moderne! Suntem sătui de politica marilor partide. Au demonstrat în timp ce pot face. Chiar îmi pare rău pentru candidații propuși de PSD, PNL, ALDE, PMP și UDMR. În momentul de față sunt 95 de parlamentari condamnați sau cercetați penal pentru diferite fapte, plus alte 7000 de dosare aflate în lucru la DNA. Și culmea e că aceste personae își văd în continuare de funcții, privilegii și ascensiune. De ce să vreau să votez cu ei? Spun NU, multumesc! Merg cu PNR, singurul proiect înființat de la zero care nu acceptă traseiști politici! Mult succes dragii mei!

 8. Vlad P. Răspunde

  Cu siguranta votez PNR si merg pe mana tinerilor care vor sa demonstreze ca daca esti patriot, ai intentii bune si un plan bine pus la punct, lucrurile in Romania pot sta altfel. Ne-am saturat de infractori, hoti si alte specimene care sunt pe listele celorlalte partide. Gata! Schimbare reala vine cu PNR!

 9. Cosmin Răspunde

  PNR este cu certitudine o adevarata alternativa, cu oameni simpli, curati, din pacate, mult prea putin cunoscuti, dar ambitiosi si dornici de o schimbare. Voi vota PNR, voi merge pana la capat, indiferent care a r fi acela. Succes PNR!

 10. Anette Răspunde

  Votez PNR pentru schimbare.
  Votez PNR pentru drumuri mai sigure (deci mai putine accidente).
  Votez PNR pentru o mai buna si amplificata apreciere asupra culturii, a artei.
  Votez PNR pentru anticoruptie.
  Votez PNR conditii mai bune in scoli si spitale.
  Votez PNR pentru ca ma respect si vreau o Romanie mai buna, cu oameni deschisi la minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.