Ultima actualizare: ieri, 21:59

Divertisment

Află de unde-ți provine numele de familie. Hartă interactivă

hartaUn român care lucrează ca dezvoltator software în Germania, Florin Lipan, a creat o interesantă hartă interactivă prin intermediul căruia fiecare cetățean poate afla din ce zonă a României îi provine numele.

Florin Lipan, prin proiectul său lansat în urmă cu aproape trei ani, potrivit Adevărul, dorește să cartografieze și să indexe numele de familie din România, în funcție de zona geografică de unde provine fiecare. Site-ul și platforma din spate sunt încă în dezvoltare, dar oferă indicații foarte bune asupra celor mai comune nume dintr-o anumită zonă și locul de unde se poate trage cineva.

Totul a fost creat de la zero de Florin Lipan. „Acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării. Proiectul indexează 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite”, scrie pe platforma numelor de familie. 

Astfel, fiecare sătmărean își poate afla AICI din ce zonă a țării îi provine numele. Nu trebuie decât să scrie la căutare numele său de familie. Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.