Ultima actualizare: ieri, 21:02
Locale

Aripi de lut, un nou volum de versuri semnat Robert Laszlo. Cartea a fost lansată azi (FOTO)

robert-laszloDeși are doar 25 de ani, poetul și prozatorul sătmărean Robert Laszlo și-a lansat astăzi cel de-al treilea volum de versuri, și a opta sa carte, care se numește Aripi de lut. Evenimentul a avut loc în această după-amiază la Muzeul de Artă din Satu Mare în prezența unui public foarte numeros.

Despre acest volum de versuri, Robert Laszlo spune că a apărut la șase ani după ultimul scris de el.

”Au trecut șase ani de când nu am mai publicat un volum de versuri. Consider că a fost necesar acest timp ca să așeze poeziile, să fie puse un pic la fermentat, și iată că a apărut acest volum de versuri, la Editura Ecoul Transilvaniei,  din Cluj Napoca. Îi mulțumesc criticului clujean Ion Pop pentru această prefață a volumului. Nu aș vrea să spun prea multe despre acest volum. Aș lăsa pe seama cititorului să împărtășească trăirile și emoțiile citindu-mi poeziile. Va fi un volum care va spune ceva în peisajul cultural din Satu Mare”, a spus autorul.

Felcian Pop a rămas suprins de numărul mare de persoane care au venit la lansarea unui volum de poezie și a apreciat, prin cuvintele sale, scrierile lui Robert Laszlo.

”Cartea pe care Robert o lansează astăzi este cel de-al treilea volum de poezie și cea de a opta carte a lui, asta o face un autor care a împlinit nu de mult 25 de ani. În urmă cu șapte ani, când și-a lansat albumul de debut, am știut că și la Satu Mare, în sfârșit, se va face o altfel de articulație culturală. Anii care au trecut au dovedit că ne-am gândit bine. Am o emoție pentru că Robert este unul dintre discipolii mei. Aripi de lut este o carte pe care Robert a scris-o, cred că, dintr-un impuls, dintr-o obligație de a pune pe hârtie ceea ce un poet, un om al cuvintelor reușește să transmită celor din jur. Mi-am dat seamă că această tăiere de aripi, de cuvinte, va da o altă însemnătate celor ce vor citi cartea”, a spus Felician Pop.

Criticul literar și gazetarul Kereskenyi Sandor a subliniat faptul că există un fenomen foarte periculos: instrumentalizarea valorilor, a culturii și a evidențiat un alt aspect al noi societăți: tirania mass-media. Prin cartea sa, Robert Laszlo a reușit o iniuțiativă lăudabilă și temerară proppagând o altă politică a sincerității. ”L-aș numi un poet la cuvântului curajos și un poet al regăsirii, mai precis a autoregăsirii. Robert Laszlo este un psiaanaliză contonuă a subconțtientului liric, dar fără edulcărări manipulatoare”,  a spus Kereskenyi Sandor.

Și ceilalți vorbitori au spus cuvinte de frumoase despre activitatea autorului și despre scrierile sale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Proceduri mai simple pentru călătoria în străinătate a minorilor

Începând de astăzi, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare noile reglementări privind condițiile de ieșire din România ale cetățenilor...

Închide