Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți la Satu Mare

bursaCasa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare a găzduit astăzi Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, acțiune organizată de AJOFM. Peste 50 de firme din județul Satu Mare au oferit absolvenților 557 de locuri de muncă.

La deschiderea oficială a Bursei au fost prezenți sceretarul general al ANOFM, Iulia Cîrcel, prefectul Radu Bud, dar și conducerea AJOMF Satu Mare.

În deschidere, directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan, a urat mult succes atât absolvenților, dar nu numai, să/și găsească un loc de muncă, dar i angajatorilor, să/și găsească forță de muncă.

În continuare, Iulia Cârcel le-a dat câteva sfaturi atât angajatorilor cât și posibililor angajați.

“Mulțumesc pentru prezență tuturor, mi se pare un număr mare. Mulțumesc angajatorilor care au venit astăzi. Vă rog doamnelor și domnilor, potențial angajați, vindeți-vă foarte bine CV-ul, spune-ți celor cu care stați de vorbă toate calitățile pe care le aveți și dorințele pe care le aveți. Astfel, angajatorii vor putea să vină înaintea voastră cu oferte. Mă bucur mult că sunt aici, mă bucur că Agenția Județeană a putut să organizeze atât de bine această bursă. Este o agenție cu rezultate deosebite. Eu vă rog să aveți grijă, domnilor angajatori, pentru că cei pe care astăzi îi angajați pot fi cei care vă vor duce firma mai departe. Ca urmare, încercați să le dați o previzionare a carierei. Fac un apel la angajatori și angajați, cumpărați produse românești pentru că acestea ne mențin locul de muncă”, a spus Iulia Cîrcei, secretarul general ANOFM

De asemenea, prefectul Radu Bud a arătat că economia județului se dezvoltă și este nevoie de forțșă de muncă.

”La sediul Guvernului a avut loc marți o conferință care avea ca temă incluziunea socială și pachetul anti sărăcie. Pe lângă domnul ministru, care a fost prezent la această conferință, au vorbit ministrul muncii, ministrul fondurilor europene, ministrul educației și, nu în ultimul rând, ministrul de finanțe. În toate luările de cuvânt s-a spus același lucru, s-a pus accent pe locurile de muncă cât mai bine plătite ca să poată asigura un trai decent. Am considerat întotdeauna că după cantitate, în mod inevitabil, urmează calitatea. Dacă în ultimii 20 de ani, orașul și județul Satu Mare s-a dezvoltat foarte mult pe orizontală antreprenori autohotni, dar și străini au dezvoltat locuri de muncă în județul nostru, eu cred că acum suntem la o fază superioară, acea de triere a acestor locuri de muncă calitativ. Cred că e momentul în care cineva va da startul, astfel încât aceste locuri de muncă să fie mai bine plătite”, a spus prefectul Radu Bud.

Câteva sute de absolvenți, dar și alți sătmăreni aflați în căputarea unui loc de muncă s-au prezentat la această bursă. Cu rezultatele ei vom reveni cu noi informații după-amiază. 

Un comentariu

  1. Cocolino Răspunde

    “Se dezvolta” prostia in capul unora…care ajung sa ne conduca si nu mai stau cu picioarele pe pamint. Uiti-va pe statistici inainte sa micati kaka ca va pute gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.