Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Idee genială a unui sătmărean. Produsul lui se vinde peste tot în lume

twin-piksSătmăreanul Zoltán Szilágyi (48 de ani) se numără printre puţinii românii care au reuşit să producă şi să comercializeze prin forţe proprii un produs unic pe piaţa internaţională.

Totul a început în 2009, când i-a venit ideea genială să transforme o banală pană de chitară într-un accesoriu muzical unic. Mereu experimentând şi în căutare de noi trucuri pentru a produce un sunet diferit cu chitara lui, Zoltán a ajuns să modeleze pana de chitară în tot felul de forme şi dimensiuni ciudate, până a ajuns la ceea ce azi se numeşte Twin Picks.

“Totul a început cu doi oameni care, din întâmplare, trăiau în acelaşi oraş şi aveau multe lucruri în comun, dintre care cea mai mare era pasiunea pentru muzică. Doar de atât a fost nevoie pentru a începe să experimentăm cu sunete noi, tehnici noi şi orice a făcut măcar o mică diferenţă a sunetului scos din chitară. Fie că era vorba de muzică clasică, western, chitară electrică sau bas, noi eram interesaţi să scoatem un sunet nou şi diferit. Doar de atât a fost nevoie pentru ca Twin Picks să fie conceput. Asta este contribuţia la tezarul internaţional al muzicii universale pe care eu vreau să o aduc. Ăsta este micul meu loc în istorie, mica mea moştenire lăsată lumii. Încercăm să nu vindem doar o simplă pană de chitară, ci produsul pasiunii noastre şi al calităţii pe care vrem să o oferim. Suntem aşa de siguri că tuturor chitariştilor le va plăcea produsul Twin Picks încât oferim o garanție de satisfacție pe viață clienţilor noştri”, ne face Zoltán prezentarea produsului său şi a începuturilor Twin Picks.

Ce este diferit la penele duble produse de mica firmă din România faţă de cele clasice este faptul că ea este nu este formată dintr-o singură bucată plată de plastic. Penele de chitară duble Twin Picks au un mâner simplu dintr-o bucată, dar vârful penei se termină în două limbi, dacă putem să le zicem aşa, care imprimă un efect sonor dublu, la ieşirea din chitară. Rezultă, aşa cum rezultă din impresiile clienţilor şi specialiştilor, un sunet mult mai bogat, mai plin şi mai interesant pentru urechea umană. Totodată, forma acestei pene este special creată şi adaptată pentru o prindere solidă, împiedică scăparea ei prin striaţii speciale şi anulează o parte din vibraţii.

twin-picks1Twin Picks are deja patru produse diferite pe care le comercializează în toată lumea prin magazinul lor online, twinpicks.com. Două pene, soft şi hard, pentru chitări clasice şi două pene, soft şi hard, pentru chitări electrice. Deocamdată, penele de chitară Twin Picks sunt disponibile doar în culorile negru şi roşu, dar la cererea tot mai mare a clienţilor producătorul autohton ia în calcul adăugarea unei palete de culori mult mai mare. “Există o cerere tot mai mare pentru culori diferite şi imprimeuri neobişnuite. Penele de chitară au fost de-a lungul istoriei, un accesoriu muzical cu care puteai să improvizezi, să o iei razna. Brian May (Queen) a cântat aproape toată viaţa cu o monedă de şase penny, Pete Townshend din The Who a folosit pene Fender toata viaţa, iar Slash din Guns N’ Roses foloseşte un Dunlop doar datorită faptului că zicea că a fost cea mai mare şi mai grea pe care a găsit-o”, ne spune creatorul penelor Twin Picks.

twin-picks2Penele de chitară revoluţionare pornesc din Satu Mare spre destinaţii foarte diferite şi în toate colţurile lumii. Au ales de la început să ofere transport gratuit oriunde în lume pentru orice cantitate comandată şi, drept urmare, penele de chitară Twin Picks se găsesc acum în mâinile unor chitarişti mai mult sau mai puţin celebri din Statele Unite ale Americii, Canada, Anglia, Australia, Spania, Austria, Italia, Israel, Franţa, Olanda, Norvegia, Irlanda, Scoţia, Ungaria şi România.

Zoltán Szilágyi şi creaţia sa, Twin Picks, sunt dovada vie că orice idee de afacere, oricât de mică sau  nebunească pare, poate să devină un real succes dacă are ingredientele necesare. Iar conform sătmăreanului care este singurul producător de pene duble pentru chitară din lume, acestea sunt: ambiţia, motivaţia, dorinţa de a fi mereu profesionist şi multă multă muncă.

2 comentarii

  1. observator Răspunde

    Bravo,de asta este nevoie,de inventivitate.Asta e calea progresului unei natiuni:inovatii mici dar multe care aduc bani doar cu ,,efortul” creierului.Noi am optat deja pt. munca pe benzile de la Drexi.

  2. Berkian Răspunde

    Ce inseamna sa fii pasionat de ceva si sa ai o minte brici. Felicitari portal ca mai dati si stire normale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.