Ultima actualizare: ieri, 20:15

Locale

Încă un pod peste Someș. Dar nu la Satu Mare (FOTO)

pod-metalicÎn timp ce autoritățile din județele vecine se întrec să facă, care mai de care, mai multe poduri peste râul Someș, la Satu Mare se bate pasul pe loc.

După cel dintre Seini și Pomi, la circa 60 de km de Satu Mare, se află în plină construcție un alt pod, ce va lega orașul Ulmeni (MM) de comuna Chelința (SJ). Podul peste Someș între Ulmeni și Chelința, proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin OUG 28/2013, se preconizează a fi finalizat în primăvara anului viitor. Valoarea totală a lucrării este de aproximativ 11 milioane de lei.

Deci se poate, dacă se vrea. În timp ce alții și-au făcut temeinic temele, au făcut proiectele, au obținut finanțările, la Satu Mare nu s-a făcut aproape nimic, în afară de promisiunile din timpul campaniilor electorale. O să avem al cincilea, al șaselea, al nimeni nu știe câtelea pod peste Someș în Satu Mare, dar în prezent avem abia două care sunt super aglomerate. Și nimeni nu știe când vom mai avea încă cel puțin unul. 

4 comentarii

 1. radu Răspunde

  podul de la Ulmeni va asigura legatura spre autostrada de la Zalau si mai departe catre Ungaria. Podul de la Pomi si Satu Mare nu este de interes national, asa ca va mai dura …

 2. Fara Cap Răspunde

  Doar 11 milioane, pe decebal s-au cheltuit 2 milioane

 3. Avu Răspunde

  Podul leaga doua regiuni despartite de raul Somes. Oricum suntem in intarziere cu nici mai mult nici mai putin de 100 de ani. La 5 km de actualul pod de la Ulmeni in vremea austro-ungara s- a dorit constructia unui pod in stramtorile Ticaului sau mai bine zis in comuna salajana Benesat. Administratia romana nu a reusit niciodata sa l ridice cu toate ca picioarele podului construite din beton dainuie in apele agitate ale raului. Putina istorie nu strica…

 4. Reflector Răspunde

  Ce vorbim,comunistii au facut in 19 ani(1970-1989) trei poduri pe raza municipiului,cel de la Pomi cu,care se lauda Stef sa si il bage in c….,nu este pt.satmareni are trei km.in Jud.SM si restul in MM,probabil vor merge cei din Pomi peste cu vacile la Seini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.