Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Jurnalistul Mihai Ghenceanu, condus pe ultimul drum. Și-a luat adio de la toți (FOTO)

ghenceanuJurnalistul și realizatorul de emisiuni TV, Mihai Ghenceanu, a fost condus astăzi pe ultimul drum. La slujba de înmormântare, care s-a desfășurat la capela Cimitirului de lângă Gară, au fost prezenți, alături de familia îndurerată, colegii defunctului, prietenii, colaboratorii și mulți dintre cei care doar l-au cunoscut pe Ghenceanu.

Slujba, oficiată de preoții Cristian Boloș și Virel Pașca, a fost grea atât pentru familia îndurerată, cât și pentru colegii lui Mihai, toți fiind cu ochii înlăcrimați la despărțirea de cel ce a fost nu doar un soț, tată, frate, coleg ci și un prieten bun. Mihai și-a luat adio de la toți și a plecat la cer.

Gheorghe Mihai Ghenceanu s-a născut pe data de 8 noiembrie 1950 în Satu Mare. În clasa a IX-a, fiind elev la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a fost cooptat în colectivul redacţional care a publicat primul număr al revistei liceului, „Luceafărul”, unde îi apar primele poezii. Mihai Ghenceanu a lucrat după absolvirea liceului la Direcţia Muncii, apoi la Întreprinderea Unio Satu Mare. Încă din perioada tinereţii a avut preocupări literare, scriind poezii şi frecventând cenaclul literar „Afirmarea”. Îndată după revoluţie, adică la începutul anului 1990, s-a transferat la Gazeta de Nord-Vest ca redactor, unde a lucrat până în anul 1998, după care s-a transferat la cotidianul „Informaţia Zilei”.

Ca jurnalist, a scris cu predilecţie articole din domeniile economic şi politic. De asemenea, a fost realizator de emisiuni pe teme economice, rubrica “Mersul Economiei”, la postul de televiziune Informaţia TV.

Timp de aproape 20 de ani a fost redactor la cotidianul „Informaţia Zilei”, unde a scris aproximativ 24.000 de materiale.

A fost căsătorit cu Luiza-Doina din anul 1973 şi a avut o fiică, Andrada-Cristina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.